Belgienii, interesaţi să deschidă fabrici de bere în Gorj

Philippe Beke, ambasadorul Belgiei la Bucureşti, s-a aflat ieri în Gorj, aceasta fiind cea de-a doua vizită efectuată de oficial în decurs de aproximativ o lună şi jumătate. Ambasadorul a vizitat Centrul Pilot de la Târgu Cărbuneşti şi a urcat la Rânca pentru a vedea Transalpina. În cadrul discuţiilor cu autorităţile judeţene, Philippe Beke şi-a manifestat intenţia de a aduce investitori în Gorj în vederea deschiderii unor făbricuţe de bere.

Ambasadorul Belgiei a vizitat fabrica de ciocolată belgiană din Crasna. Acesta a spus că susţine deschiderea fabricii de ghips de la Turceni şi că ar vrea să găsească investitori care să amenajeze făbricuţe de bere. „Voi merge la o întâlnire cu preşedintele Camerei de Comerţ pentru a discuta oportunităţile de investiţii în această zonă. Poate vom deschide câteva fabrici mici de bere. Este şi aceasta o posibilitate, dar mai întâi trebuie să vedem ce se poate face în judeţul Gorj”, a declarat Philippe Beke prin intermediul translatorului.

Belgienii par a fi deschişi colaborării şi în alte domenii de activitate. „În România există peste 250 de localităţi înfrăţite cu localităţi similare din Belgia şi vom încerca să vedem cum vom putea realiza acest lucru şi în judeţul Gorj, poate în domeniul turismului, agriculturii sau în alte domenii”, a precizat Philippe Beke.

Preşedintele Consiliului Judeţean nu exclude posibilitatea înfiinţării făbricuţelor de bere. „Direcţiile de colaborare sunt diversificate. Vom încerca să realizăm un documentar pentru a stabili relaţii comerciale, economice şi culturale între judeţul Gorj şi localităţi din Belgia. Făbricuţele de bere sunt binevenite în zona turistică şi este posibil să se realizeze acest lucru”, a declarat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: