Târgu Jiu: Lupta pentru primărie a început cu un duș rece și încălcarea legii

Toți cei șapte candidați înscriși în competiția electorală pentru fotoliul de primar la Târgu Jiu au început campania imediat după startul oficial. După miezul nopții de vineri spre sâmbătă, candidații au ieșit în centrul orașului și au lipit primele afișe. Campania a început cu un duș rece pentru candidați, pentru că a pornit sistemul de irigare în zona panourilor de afișaj, dar și cu o ilegalitate, șase din șapte competitori lipind mai mult de un afiș pe un panou.

Câțiva dintre competitori și simpatizanții lor au avut parte de o surpriză neplăcută după miezul nopții. Când voiau să facă fotografii, s-a activat sistemul de irigare și toți au avut parte de un duș rece. Daniela Grădinaru, candidat PMP, a sesizat Primăria Târgu Jiu pentru a veni cineva să oprească aspersoarele, mai ales că plouase serios în urmă cu câteva ore, dar și pentru că afișele începuseră să se dezlipească. „Ne-am purificat înainte de campanie. Să sperăm că nu e un complot al celor de la PSD, pentru că pe afișele lor încă nu ajunge apa”, a declarat Grădinaru.

Continuitate sau schimbare?

Candidatul Partidului Social Democrat (PSD), Aurel Popescu, a fost însoțit de zeci de colegi. Printre aceștia, secretarul de stat Andrei Maioreanu, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, ori deputatul Mihai Weber. Sloganul său este „Cred în Târgu Jiu” și susține că a pornit în această competiție cu gândul la victorie.

Cu același gând, a pornit la drum și liberalul Marcel Romanescu, candidatul Partidului Național Liberal (PNL). El susține că „este timpul schimbării” și se va lupta ca această schimbare să se facă la Târgu Jiu. Romanescu nu se așteaptă la o campanie cu atacuri, ci bazată pe proiecte.

Campanie electorală în ie

Daniela Grădinaru, candidatul Partidului Mișcarea Populară (PMP), vrea să atragă cât mai multe voturi îmbrăcată în ia tradițională. Colegii din partid i-au ales fotografia pentru afișul din campanie, astfel că a fost o surpriză și pentru ea când l-a lipit.

Caragea promite disciplină și ordine

Eduard Lădaru, candidatul Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) spune „nu incompetenței” și și-a ales ca slogan „Să ne apucăm de treabă”.  Și cei doi candidați independenți, Viorel Caragea și Gheorghe Caralicea, au venit în centrul orașului pentru a lipi primele afișe. Fostul șef al Poliției gorjene, Viorel Caragea, promite transparență, ordine și disciplină dacă va fi ales primar.

Miruță, surprins că se încalcă legea sub ochii poliției

Radu Miruță, candidatul USR la primărie, a fost surprins să constate că lângă fiecare panou era un polițist local, considerând asta o surpriză plăcută. A fost însă neplăcut surprins să afle că nici competitorii electorali, nici polițiștii locali nu cunosc legea care interzice unui candidat să-și pună mai mult de un afiș pe un panou. La Târgu Jiu tradiția este de a avea fiecare partid un panou, ceea ce era util la alte alegeri, când fiecare partid avea candidat la primărie, la consiliul județean și la consiliul local. Acum însă fiecare partid are un singur candidat, care are dreptul la un singur afiș.

CE SPUNE LEGEA

Art. 79, legea 115/2015 pentru alegerea autorităților publice locale: (4) Pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianță politică, alianță electorală sau organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri ori candidat independent poate aplica un singur afiș electoral. 

Vizualizări: 2,055

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: