Târgu Jiu: Mozaicul veneţian, înlocuit cu dale de beton colorate

După ce au aruncat bani pe cârpeli la mozaicului veneţian de pe bulevardul Unirii, ca să ia ochii cetăţenilor înainte de sărbătorile pascale, acum autorităţile locale din Târgu Jiu au trecut la înlocuirea lui. Sute de mii de lei costă montarea noului paviment, iar lucrările vor dura cel puţin trei luni.

De câteva zile, muncitorii de la Edilitara au început să monteze noul paviment, iar lucrările au fost demarate mai întâi în zona Parcului „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Se va continua cu montarea acestor dale până la Piaţa Centrală. Vechiul mozaic veneţian exista încă din anii ’80 şi se afla într-o stare deplorabilă, de-a lungul timpului efectuându-se doar mici retuşuri, de cele mai multe ori inestetice. „Înlocuim mozaicul veneţian care este foarte vechi şi îmbătrânit şi care creează foarte multe probleme pe timp de iarnă. Punem un paviment din dale de beton, colorate, un mozaic frumos, să fie şi o pată de culoare şi să scoatem nota de gri. Suprafaţa este de aproximativ 7000mp, începând de la Parcul Tudor Vladimirescu până la Piaţa Centrală şi în partea cealaltă, până în Popa Şapcă. Lucrările costă în jur de 350.000 lei, tot bulevardul şi pe o parte şi pe cealaltă”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul SC Edilitara, societate aflată în subordinea consiliului local. 

Lucrările se estimează a fi finalizate abia peste câteva luni, timp în care pietonii vor fi nevoiţi să circule pe unde pot. „Estimăm ca în maxim trei luni să terminăm trotuarele din zona centrală. Se va lucra în program de 12 ore, 7.00 dimineaţa – 7.00 seara. Traficul pietonal îl dirijăm pe porţiuni, pe carosabil, cu Poliţia Locală, cu semne de dirijare a circulaţiei. Se va circula restrâns pe bandă de un metru pe lângă rigolă pentru că nu putem închide, sunt foarte multe spaţii comerciale în zonă. Va fi un disconfort pentru pietoni, dar vom lucra pe suprafeţe nu mai mari de 50 de metrii pe trotuar, ca să se poată circula”, a mai spus Alexandru Zaharia.

Vizualizări: 255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: