Două societăți interesate de căminul de bătrâni de la Novaci

Autoritățile locale din Novaci vor să externalizeze căminul de bătrâni din localitate. Două societăți și-au arătat intenția de a prelua căminul, cu tot cu angajaţi.

De la 1 iulie, Serviciul de Asistență Socială - Persoane Vârstnice Novaci va fi externalizat de autoritățile locale. Reprezentanții primăriei consideră că este prea costisitor acest serviciu și vor să îl predea unei societăți care va fi desemnată prin licitație. Două societăți și-au arătat interesul până în prezent să preia  căminului de bătrâni. “Este o cheltuială majoră pe care primăria a suportat-o de-a lungul a câțiva ani. Consiliul local nu a mai dorit această cheltuială. Trebuie să funcționeze pe o cheltuială minimă din partea primăriei, astfel încât să o externalizăm, dar activitatea să funcționeze. Sunt convins că cei care îi vor prelua pe bătrâni să le ofere condiții mai bune. S-au arătat interesate două societăți, un ONG din București și o societate a unor medici din Târgu Jiu. Va funcționa în continuare tot ca și cămin de bătrâni, nu va avea altă destinație. Am văzut unul dintre cămine care le gestionează ONG-ul la Chiajna, este incomparabil față de ce avem noi aici și aș fi încântat să ajungă măcar cum este acolo. Noi îi vom sprijini, cu alimentarea la centrale termică, sistemul de alimentare cu apă”, a declarat Dumitru Leuștean, primarul din Novaci. 

Angajații, preluați de firma câștigătoare

În prezent, la căminul de bătrâni lucrează 21 de persoane, pentru îngrijirea a 12 bătrâni. Autoritățile locale au pus condiția, ca firma care va câștiga să preia să-și asume și o parte din angajații existenți la cămin. “Am purtat discuții cu o parte dintre angajați, sunt restanțe la salarii. Mare parte dintre ei au înțeles problemele și ca atare trebuie să se jertfească cineva. Îmi pare rău, pe parcurs o să îi sprijin pentru găsirea unui loc de muncă. Una dintre condițiile impuse de noi pentru externalizarea căminului este ca firma care va câștiga să preia o parte din angajați, să nu vină cu personal extern”, a mai spus Primarul Dumitru Leuștean.

De la 1 aprilie au fost și majorate taxele pentru bătrânii care viețuiesc la cămin, prețul plătit pentru o persoană fiind între 1600 și 1800 de lei, în funcție de serviciile care le solicită. Majorarea tarifului a condus și la micșorarea numărului bătrânilor cazați în această unitate. 9 dintre bătrâni plătesc aceste sume, ceilalți sunt cazuri sociale, pentru care autoritățile locale suportă cheltuielile aferente.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: