Târgu Jiu: Oficial din Guvernul Dăncilă, discuţii cu elevii

Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, va veni vineri, 8 iunie, la Târgu Jiu. Oficialul din Guvernul României va avea o întrevedere la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu cu directorii de licee, diriginţi ai claselor terminale şi elevii care urmează să finalizeze studiile preuniversitare. Este vorba de o întâlnire de informare desfăşurată în cadrul campaniei naţionale „Informare acasă! Siguranţă în lume!”

„Campania este desfăşurată de Ministerul Românilor de Pretutindeni în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. Campania li se adresează tinerilor care vor studia în străinătate sau vor ajunge, chiar şi în scopuri turistice, în străinătate”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Cu acest prilej, tinerii vor avea posibilitatea să afle ce drepturi au persoanele care vor să se stabilească în afara graniţelor, în ţările membre UE, precum şi la ce riscuri se expun odată cu decizia de a munci în străinătate. De asemenea, vor fi informaţi în legătură cu siguranţa la locul de muncă, riscurile unor boli profesionale, protecţia faţă de abuz şi exploatarea prin muncă sau orice alt tip, susţinerea accesului nediscriminatoriu al lucrătorilor români pe piaţa muncii.

Vizualizări: 594

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: