Târgu Jiu: Stații de călători noi, cu panouri de informare și camere video

Municipalitatea din Târgu Jiu încearcă să obțină finanțare pentru un proiect care vizează creșterea fluidității rutiere, îmbunătățirea siguranței cetățeanului și realizarea unui dispecerat informatic.

Investiția se ridică la 8.5 milioane de euro, iar autoritățile spun că proiectul ”a trecut de partea de verificare administrativă”. Primarul Marcel Romanescu speră ca anul acesta să semneze contractul de finanțare.

Proiectul prevede implementarea unui sistem de e-ticketing pentru cele 35 de noi mijloace de transport, adică troleibuzele pe care municipalitatea vrea să le aducă, un sistem automat de semaforizare pe bază de buton pentru toate semafoarele de pe ruta transportului în comun, 47 de stații de călători moderne, echipate cu panouri de informare și camere video, 8 stații dotate cu automate pentru vânzarea tichetelor de călătorie și un dispecerat în cartierul 23 August, pe strada ”Sublocotenent Ioan Fota”, care va monitoriza toată activitatea pe perioada derulării proiectului și, ulterior, a traficului din oraș.

Vizualizări: 1,895

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: