Conductă nouă de apă de la Gorj la Dolj

O nouă conductă magistrală de apă va fi realizată în interesul județului Dolj, dar la care se vor branșa și nouă localități de pe raza județului Gorj. Este vorba de realizarea și extinderea aducțiunii fir 2 Izvarna-Craiova, care urmează să fie dusă la îndeplinire de autoritățile din județul vecin, cu fonduri europene.

Autoritățile județene din Gorj au aprobat marți o hotărâre de principiu în ceea ce privește un acord al județului Gorj pentru realizarea investiției și pentru stabilirea unor măsuri ce vizează exproprierea unor terenuri situate pe raza administrativă a județului. ”Este vorba de coridorul de expropriere de la Tismana până la limita cu județul Dolj, respectiv comuna Țânțăreni, teren pe care va fi montată o nouă conductă de aducțiune de apă către județul Dolj, municipiul Craiova, conductă de la care se vor alimenta și 9 localități din județul Gorj. Este o hotărâre necesară dosarului, pentru că acest proiect va fi finanțat din fonduri europene. Am înțeles de la colegii din Dolj că este undeva la 240 de milioane de euro valoarea totală a investiției și este document prealabil dosarului de aprobare”, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Terenurile aferente coridorului de expropriere situate pe raza administrativ-teritorială a județului Gorj vor fi supuse etapelor procedurii de expropriere, care se vor realiza de Consiliul Județean Dolj. Câteva mii de proprietari de pe raza celor două județe vor trebui despăgubiți de Compania de Apă Oltenia.

Pe raza județului Gorj, conducta va trece prin localitățile Tismana, Godinești, Cîlnic, Telești, Rovinari, Bîlteni, Plopșoru, Brănești și Țânțăreni. Fiecare localitate prin care va trece conducta a adoptat la rândul său o hotărâre de Consiliu Local prin care a fost de acord cu procedura de expropriere, sub condiția, obligatorie, ca în viitor să fie branșate definitiv la această nouă conductă. De asemenea, administraţiile locale au vizat planurile parcelare pe zonele prin care va trece conducta. În mare parte, noua conductă va fi introdusă pe traseul celei actuale.

Autoritățile județene spun că pe perioada realizării lucrărilor de introducere a noii conducte se vor crea câte sute de locuri de muncă.

Vizualizări: 3,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: