Tismana riscă să piardă 15 milioane de euro

Localitatea Tismana va pierde 15 milioane de euro dacă revine la statutul de comună, susține primarul localității, Marian Slivilescu. Acesta a aflat suma după ce a făcut o solicitare la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

“Agenția a răspuns clar și concis, în cazul în care UAT Tismana își va schimba rangul localității din oraș în comună pe perioada executării proiectelor și ulterior pe perioada implementării proiectelor, UAT Tismana ar urma să returneze integral sumele (fonduri europene nerambursabile) încasate pentru executarea și implementarea proiectelor pe bani europeni. Precizăm că sumele pe care trebuie să le returnăm în cazul în care se va propune revenirea la statutul de comună sunt de aproximativ 15.000.000 euro”, susține Marian Slivilescu.

Consilierul independent Ion Popescu vrea să pună presiune pe administrația locală pentru a pune în aplicare hotărârea adoptată acum mai bine de doi ani, privind organizarea unui referendum prin care Tismana să redevină comună. (R.S.)

Galerie foto


Vizualizări: 3,533

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: