Târgu Jiul, sufocat de gunoaie. Autoritățile nu au soluții

Tot mai multe depozite ilegale de gunoaie răsar în special la marginea municipiului Târgu Jiu. Autoritățile se declară depășite de situație și nu fac decât să strângă gunoaiele fără să îi prindă pe cei care poluează. Angajații primăriei strâng zilnic tot felul de deșeuri din mai multe zone din municipiu, dar, în scurt timp, gunoaiele reapar.

O acțiune amplă de curățenie vor demara autoritățile din Târgu Jiu la jumătatea acestei luni. „Din 15 martie, demarăm luna curățeniei ca în fiecare an. Avem multe zone unde intervenim. În primul rând, în cartierele de locuințe și în zonele unde apar depozite de deșeuri necontrolate. Ne creează probleme mari, de costuri, de mediu. Astăzi (n.r. miercuri), am intervenit în zona Termocentralei, unde se depozitează materiale de construcții sau demolări. Mulți duc și alte tipuri de deșeuri, inclusiv deșeuri menajere. Suntem nevoiți să le luăm de acolo, să le ducem la groapa de gunoi. Sunt multe probleme de genul acesta”, a declarat Ionuț Jilăveanu, șeful Serviciului de Gospodărire Comunală Târgu Jiu.

Municipalitatea a identificat mai multe zone care s-au transformat în gropi ilegale de gunoaie. Cei care aruncă mormanele de deșeuri sunt greu de identificat însă. „În afară de aspectul neplăcut, apar probleme de mediu, infiltrații în pânza freatică. În zona Narciselor, Slobozia, la limită cu Bălești. Marți am terminat de adunat deșeurile de acolo. Sunt foarte multe zone. Deșeurile sunt, în principal, din materiale de construcții. Avem o zonă stabilită pentru așa ceva, omului îi e mai simplu să arunce prin nor”, a mai explicat Jilăveanu, la Radio Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: