Târgujianul Nicolae Goaţă creşte câini de rasă

Nicolae Goaţă, directorul unei societăţi de asigurări, este un mare iubitor de animale. Acesta s-a mutat la casă tocmai pentru a putea creşte câini de rasă precum cane corso, ciobănesc german şi pinscher. Deşi pasiunea sa este destul de costisitoare, Nicolae Goaţă se mândreşte cu animalele sale de companie deoarece acestea provin din campionii expoziţiilor naţionale.

Încă din copilărie a fost un mare iubitor de animale. Viaţa la apartament l-a făcut ca pasiunea sa să nu poată fi alimentată în totalitate. Pentru a putea fi în permanenţă în preajma animalelor s-a mutat la casă şi a achiziţionat câini de rasă. “Pasiunea pentru animale s-a transmis şi copiilor mei. Chiar dacă am locuit la apartament am avut papagali, peşti, broscuţe, şerpi etc. În urmă cu câţiva ani ne-am mutat la casă pentru a putea avea flori şi câini de rasă. Soţia mea iubeşte foarte mult plantele, iar îmi plac animalele. Astfel, am crescut câini de companie din rasele: cane corso, ciobănesc german şi pinscher. Acum intenţionez să achiziţionez un buldog care costă în jur de 500 de euro. Iubesc foarte mult câinii paşnici şi nu suport agresivitatea. Chiar şi atunci când văd câini maidanezi care se bat intervin pentru a-i despărţi”, a declarat Nicolae Goaţă. Acesta a mai precizat că animalele sale de companie îi transmit întotdeauna energie pozitivă. “În general, când ajungi acasă cel mai mult se bucură câini, ceilalţi membrii ai familiei sunt ori ocupaţi, ori au diferite probleme. Câinii prin atitudinea lor îţi schimbă starea, de fiecare dată, prin atitudinea lor”, a menţionat Nicolae Goaţă. 

Câini din părinţi campioni

Directorul societăţii de asigurări se mândreşte cu faptul că animalele sale de companie provin din campioni naţionali. “Baghera, căţeluşa de rasă cane corso, are o greutate de aproximativ 65 de kilograme şi provine din părinţi campioni la expoziţiile naţionale. Mama sa a fost campioană naţională la Arad, la frumuseţe, iar tatăl său a fost campion naţional la juniori. O pereche a puilor Bagherei i-am vândut unei tinere din Tunisia, iar restul i-am dat pe la prieteni. Creşterea câinilor de rasă este o pasiune pentru mine ci nu o afacere. Sunt foarte mulţumit de Baghera deoarece este un câine de familie, devotat care iubeşte foarte mult copiii. Câinii acestei rase sunt dispuşi la joacă şi recomandaţi familiilor cu copii”, a declarat Nicolae Goaţă. Expoziţiile de animale, în general, reprezintă o atracţie deosebită pentru Nicolae Goaţă şi chiar de foarte multe ori a fost la Timişoara şi Piteşti pentru a vedea rase deosebite. “La noi expoziţiile de animale sunt foarte rare. De aceea de câte ori am prilejul merg în oraşele mari ale ţării pentru a vedea animale de rasă. Cred că anul acesta şi Baghera va participa la o expoziţie de acest gen”, a menţionat Nicolae Goaţă. Pe lângă dragostea pentru animale, directorul societăţii de asigurări este pasionat de pescuit şi tenis de câmp.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: