Şeful pompierilor gorjeni, sportiv de performanţă

Liviu Dumitraşcu este şeful sportiv al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. Acesta a fost un atlet de performanţă care a reuşit să ia  zeci de premii la spartachiadele militare. Chiar dacă meseria sa îi ocupă foarte mult timp, şeful pompierilor găseşte răgaz pentru a-şi alimenta pasiunea pentru sport cu câteva partide de tenis de câmp.

Mihăiţă Liviu Dumitraşcu ocupă funcţia de inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Lt. Col. Dumitru Petrescu” din anul 2004. Fiind îndrăgostit de haina militară încă din adolescenţă, acesta a absolvit Liceul Militar şi Şcoala Militară de Ofiţeri Activi. Şi-a desăvârşit studiile cu Facultatea de Automatică şi Informatică Industrială susţinându-şi doctoratul în inginerie civilă la Academia Militară Bucureşti. De-a lungul a peste 25 de ani de carieră, acesta a lucrat în cadrul mai multor unităţi militare printre care  Regimentul de Aviaţie Craiova, Casa Poporului şi alte unităţi din cadrul Ministerului Apărării, din judeţele Hunedoara şi Gorj. Mihăiţă Liviu Dumitraşcu a fost afectat de fiecare dată când colegii săi de serviciu au plătit cu viaţa sau au suferit accidente grave din cauza neglijenţei sau a situaţiilor periculoase la care au fost expuşi. “La fiecare loc de muncă am avut atât experienţe plăcute cât şi neplăcute. Întreaga activitate desfăşurată a reprezentat un risc continuu. Orice ieşire la o alarmă pentru un pompier reprezintă un risc. Întotdeauna am fost foarte afectat atunci când subordonaţii mei au suferit accidente. Nu este uşor să lucrezi cu oamenii fără a te afecta necazurile lor. De foarte multe ori am preluat din grijile şi problemele lor”, a declarat inspectorul şef de la ISU. Acesta a mai precizat că un tânăr care vrea să îmbrace haina militară trebuie să dea dovadă de  tărie de caracter, ambiţie şi dorinţa de a se depăşi.

În timpul liber joacă tenis

Liviu Mihăiţă Dumitraşcu este căsătorit şi are două fete. Majoritatea timpului liber şi-o petrece în mijlocul familiei sau jucând tenis de câmp cu prietenii săi. Şeful pompierilor gorjeni a fost un atlet de performanţă, care a reuşit care a reuşit să acapareze foarte multe diplome şi medalii la spartachiadele militare. Chiar dacă pasiunea sa pentru sport este alimentată şi de natura profesiei, care îi solicită să fie întotdeauna într-o condiţie fizică foarte bună, Mihăiţă Liviu Dumitraşcu nu ezită să desfăşoare activităţi sportive atunci când are prilejul. “Deşi mi-a plăcut foarte mult atletismul şi am făcut sport de performanţă, în ultima perioadă nu am mai avut timp pentru antrenament. Cu toate acestea nu ezit să joc câteva partide de tenis de câmp atunci când am prilejul. Îmi place sportul în general şi urmăresc majoritatea competiţiilor sportive. Concediile încerc să mi le petrec în locuri liniştite şi-mi încarc bateriile în mijlocul familiei”, a precizat Mihăiţă Liviu Dumitraşcu.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: