Târgujienii din zona Păltiniş, încă marcaţi de accidentul cu doi morţi

Târgujienii care locuiesc în zona complexului Păltiniș, acolo unde vineri două persoane au fost spulberate pe trecerea de pietoni, spun că au rămas marcați de această tragedie. Localnicii au spus că șoferii circulă cu viteză în zonă și că autoritățile trebuia să ia măsuri înainte să aibă loc astfel de tragedii. Cei de la primărie au montat miercuri relantoare în fața complexului comercial în ideea că mașinile nu vor mai trece cu viteză pe zebră.

Maria Lăzăroiu, în vârstă de 59 de ani, și Ion Murgu, de 60 de ani, ambii din Târgu Jiu, și-au pierdut viața vinerea trecută după ce o mașină condusă de un bărbat din Rovinari i-a lovit în plin, în timp ce traversau pe zebră. Cei care au asistat la întreaga scenă spun că au rămas marcați. "Locuiesc în zonă. Am văzut nenorocirea care s-a întâmplat cu cei doi oameni. Am rămas mai mult decât șocat. N-am fost decât un om bolnav în ziua aceea", a spus Călin Slavici.
Cei care locuiesc în zona complexului spun și că în zonă mașinile trec cu viteză. "Locuiesc chiar în fața trecerii de pietoni. Se circulă cu viteză, în special după-amiaza. Când e foarte aglomerat mai încetinesc, sunt șoferi și șoferi. Dar seara se circulă într-o veselie. Pe la 12 noaptea am impresia că zboară", a spus Maria Popescu.
Autoritățile din Târgu Jiu au început miercuri să monteze relantoare de viteză în zona trecerilor de pietoni de la complexul comercial Păltiniș. „Cam târziu. Aici a mai murit cineva acum un an. Trebuiau să activeze semaforul, e pus degeaba. Câți nebuni nu sunt în țara asta, câți credeți că respectă semnele de circulație? Tineretul acesta care vine cu mașini din occident, vine cu toate târșurile, nici nu au frâne la ele. Acum depinde și de bunul simț al fiecăruia, de educația care o are. Cred că se ia prea ușor și permisul", a explicat Ion Polaci.
Autoritățile din Târgu Jiu au în plan ca anul acest în zona Păltiniș să monteze și semafoare la buton pentru fluidizarea circulației și siguranța pietonilor. Și în zona Gârdu, Calea Severinului și Gării vor fi aplicate astfel de sisteme.
Pentru un singur sistem primăria cheltuieşte în jur de 40 mii lei.

Galerie foto



Vizualizări: 558

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: