Tăriceanu îi transmite lui Dăncilă că va avea rol decorativ

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că Viorica Dăncilă va trebui să înțeleagă de la început că nu va fi prim-ministru în adevăratul sens al cuvântului, ci un fel de administrator. Tăriceanu crede că și cei doi prim-miniștri anteriori, Grindeanu și Tudose, ar fi trebuit să știe asta, câtă vreme au ajuns în funcții doar pentru că nu a putut Dragnea să fie premier.

"Poate era bine să fii discutat acest lucru de la început şi cu ceilalţi doi premieri. Noi suntem într-o situaţie nefirească în care a trebuit altcineva (n.r. decât preşedintele partidului care a câştigat alegerile - Liviu Dragnea) să fie prim-ministru. Ce rol trebuie să îndeplinească acest prim-ministru? Şi este valabil şi pentru alegerea pe care noi am făcut-o în momentul de faţă (n.r. Viorica Dăncilă) Vreau să spun lucrul acesta ca lucrurile să fie clare de la bun început, să ştim fiecare pe ce poziţie ne aflăm. Premierul viitorului Guvern va fi, mai degrabă, cum trebuiau să fie şi cei anteriori, şi trebuiau să înţeleagă această chestiune, un fel de administrator. Şi nu o spun cu niciun fel de conotaţie peiorativă. El primeşte un mandat de la majoritatea parlamentară să ducă la îndeplinire programul de guvernare pe care parlamentarii şi partidele aflate în spate îl susţin. El nu este acolo ales de cetăţeni, nu a participat la alegeri pentru a a avea legitimitatea să conducă Guvernul. (...) Nu e guvernul lui. Guvernul este expresia majorităţii pe care o avem în Parlament bazată pe coaliţia formată de PSD şi ALDE", a spus Tăriceanu luni seara la Antena 3.

Tăriceanu a recunoscut că nu știe mare lucru despre Dăncilă, dând de înțeles că alții îi vor face echipa. "Cât de bun este un prim-ministru nu poate să facă treaba singur. Doamna Dăncilă are o experienţă de europarlamentar, am stat de vorbă cu domnia sa, o cunosc destul de puţin, dar din discuţia pe care am avut-o mi-a făcut o impresie foarte bună. Contează foarte mult echipa cu care va fi înconjurată. Echipa însemnând miniştri (...) şi consilieri", a punctat Tăriceanu.

Vizualizări: 2,304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: