Tăriceanu şi Antonescu, colegii lui Vanghelie?!

Declaraţiile  de ieri ale liberalilor Crin Antonescu şi Călin Popescu Tăriceanu i-au lăsat praf pe mulţi dintre cei care urmăresc atent cursul politicii. Amândoi s-au întrecut în a le face curte social democraţilor pentru turul doi al alegerilor pentru preşedinte. Fostul candidat Antonescu a declarat răspicat: "Este exclusă orice colaborare între mine si Traian Băsescu şi orice recomandare pentru votanţii mei de a-l susţine pe Traian Băsescu este exclusă", a declarat liderul PNL, Crin Antonescu.  A continuat anunţându-ne că în eventualitatea în care proiectul „Iohannis” va întruni sufragiile social democraţilor atunci îl va susţine pe Mircea Geoană în ascensiunea acestuia către Cotroceni.

Tăriceanu a spus şi el că se va întâlni curând atât cu UDMR cât şi cu PSD în ideea de a pune de-o colaborare, de-o alianţă. Dacă vor ajunge la o înţelegere cu Hrebenciuc atunci ambii liberali  şi-au semnat condamnarea la moartea politică şi poziţionarea pe lumea ailaltă în postura de vicepreşedinţi ai PSD alături de Vanghelie. Nici dracu n-a mai văzut aşa ceva în Europa: liberalii, pe faţă cu social democraţii! Şi Antonescu şi Tăriceanu au uitat că în timp ce Maniu murea la Sighet, Iliescu devenea membru al CC al UTM! Cât de rău poţi să-l urăşti pe Băsescu ca să faci dintr-un partid istoric aşa ceva?!  De ce sunt mai buni Năstase, Vanghelie şi Iliescu decât Băsescu? Ce-i recomandă pe aceştia alături de care cei doi lideri liberali vor să înregimenteze Partidul Liberal? Cum cred ei că liberalii autentici vor da cu ştampila pe Geoană doar că le-a spus Crin şi Călin să o facă? De ce nu se întreabă ce i-a făcut pe românii din afara graniţelor să-l voteze pe Băsescu şi nu pe Geoană, dacă acesta are într-adevăr alură europeană şi înclinaţii liberale bine ascunse sub mantia roşie de pe umeri?

Dar să nu ne mai mirăm, Patriciu, tătucul celor doi liberali, a spus demult că Geoană este un liberal bine ascuns între social democraţi, iar atunci am râs crezând că este o glumă. Declaraţiile celor doi au deconspirat înţelegerea făcută cu mult înainte de primul tur şi pentru care s-au pus în joc nu numai sume uriaşe, dar şi târguri scârboase.  Refuzul clar, deocamdată, al lui Antonescu de a colabora pentru turul doi cu Băsescu lasă o poartă mare deschisă spre Geoană,  lucru care mă face să cred că personajul în care întrezăream un viitor preşedinte peste 5 ani  dă dovadă de o mare prostie pe care propriul electorat i-o va plăti. Dacă liberalii îl vor sprijini pe Geoană, cum lasă cei doi lideri să se înţeleagă, atunci pot face pariu că premier va fi Patriciu, chiar dacă nu el va fi văzut ducându-se în fiecare zi la serviciul de la Palatul Victoria! Până la urmă în tot răul va fi şi un bine pentru că dacă electoratul îl va scoate pe Băsescu preşedinte în ciuda eforturilor lui Hrebenciuc şi Patriciu, atunci cel puţin vom avea o situaţie clară politic. Întotdeauna lucrul amestecat miroase a ….

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: