Tătaru: Mâncarea din spital e proastă, pierderile sunt mari

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Tiberiu Tătaru, va relua procedurile de externalizare a bucătăriei abia anul viitor. Asta, în condiţiile în care mâncarea este foarte proastă, iar pierderile sunt enorme, spune managerul unităţii. Între timp, unitatea medicală mai are de acoperit peste trei milioane lei datorii către diverşi furnizori de servicii medicale.

Conducerea unităţii medicale cheltuieşte lunar în jur de 56.000 lei pentru mâncarea bolnavilor internaţi în cadrul spitalului. Suma este imensă, dar mâncarea este de proastă calitate. „Mâncarea este proastă, pierderile sunt mari, ştiu asta şi sper ca prin externalizare să reduc pierderile. Numai în luna august au fost alocaţi 56.000 lei pentru hrana bolnavilor, în medie 1.836 lei pe zi”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Potrivit conducerii, în luna august au fost internaţi 550 de bolnavi, fiecare beneficiind de câte trei mese pe zi. Valoarea unei porţii nu depăşeşte însă 3.34 lei.

Bucătarii, prinşi cu mâţa-n sac

Cei şapte bucătari, angajaţi ai spitalului, sunt periodic verificaţi de conducerea unităţii în scopul de a nu mai fi înregistrate pierderi. „Au fost cazuri când au fost prinşi cu produse alimentare şi au fost atenţionaţi, însă vor fi controale aspre mult mai des. Odată cu externalizarea nu vom mai avea astfel de cazuri, dar nici bucătarii nu vor rămâne pe drumuri. Cei care au dublă specializare vor rămâne în cadrul spitalului iar cei care nu vor dori acest lucru, firma care câştigă licitaţia este obligată legal să-i preia”, a menţionat conducerea unităţii spitaliceşti.

DATORII

Tiberiu Tătaru a precizat faptul că a preluat unitatea medicală cu o datorie de peste trei milioane lei, acesta fiind un prim obstacol care l-a împiedicat să îmbunătăţească traiul bolnavilor. „Am găsit datorii foarte mari la spital, 30 miliarde le vechi, am strâns puţin şurubul şi datoria a scăzut la cinci miliarde. Am speranţe că luna octombrie mă prinde pe zero şi voi putea relua procedurile de externalizare”, a menţionat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: