Compartiment nou la Spitalul Județean. Medici din străinătate, interesați de posturi

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu va avea un compartiment de Neurochirurgie. Unitatea medicală a făcut deja demersuri să aducă un medic de specialitate aici, dar concursul va fi reluat după ce doctorul care s-a înscris inițial nu s-a mai prezentat la probe. Un medic din Anglia ar vrea să revină în România și să se angajeze la spitalul din Târgu Jiu.

În cel mult două luni, concursul pentru postul de medic neurochirurg va fi scos din nou la concurs.

Gigel Capotă, managerul unității medicale, a explicat că s-au interesat deja mai mulți specialiști de acest loc: „O să avem compartimentul de sine stătător, de Neurochirurgie. L-am scos la concurs. S-a și înscris un medic din Republica Moldova. S-au făcut toate demersurile și nu s-a mai prezentat pentru susținerea examenului, pentru că noi nu avem secție de specialitate, facem la Timișoara. L-am rescos la concurs. Am anumite solicitări de la anumiți medici care lucrează în Anglia și care ar vrea să vină acasă. Sunt doi medici, soț și soție, neurochirurg și pediatru. Este foarte bine. Noi l-am scos la concurs. Într-o lună, două, va avea loc concursul. Mi-a mai venit un medic român din Irlanda. Am fost impresionat de CV-ul său”.

În prezent, spitalul din Târgu Jiu are contract de prestări servicii cu un medic neurochirurg din București.

Acesta va veni în Gorj când va fi solicitat, mai ales că spitalul de aici așteaptă și aparatura necesară dotării compartimentului de Neurochirurgie. „Avem în procedură de achiziție și aparatura medicală. Am contract de prestări servicii cu un neurochirurg de la București. Când îmi vine aparatura, va veni acest medic și va funcționa așa cum trebuie”, a mai spus Capotă, la Sud FM.

Vizualizări: 1,966

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: