Taxa de pod de la Sadu a fost suspendată

Taxa de pod de pod din satul Pleşa a fost atacată în contencios-administrativ  de Prefectura Gorj. Juriştii instituţiei consideră ilegală această taxă, iar aplicarea acesteia va fi suspendată până la pronunţarea instanţei. Măsura de instituire a unei taxe de pod de 25 lei pentru o cursă dus-întors pentru maşinile de mare tonaj care tranzitează podul din satul Pleşa ar fi trebuit să intre în vigoare de la 15 octombrie. Hotărârea consilierilor locali din Bumbeşti-Jiu, care vor să protejeze casele oamenilor afectate de traficul din zonă, este blocată de această dată chiar de Prefectura judeţului Gorj.

Hotărârea de instituirea unei taxe de pod în valoare de 25 de lei pentru şoferii care transportă piatră de la microcarierele din satul Pleşa a fost contestată de juriştii Prefecturii Gorj. Subprefectul Marcel Romanescu spune că juriştii instituţiei au considerat că prin introducerea unei asemenea taxe se încalcă legea. „La momentul acesta a fost înaintată către Tribunalul Gorj la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal o acţiune de constatare ca fiind ilegală hotărârea care a fost luată de Consiliul Local Bumbeşti-Jiu în privinţa taxei de pod pentru traversarea râului Jiu. Avem prezentate în documentul respectiv şi motivul pentru care această taxă a fost atacată în contencios administrativ. Odată ce a fost atacată în contencios administrativ şi fiscal se suspendă până la pronunţarea instanţei”, spune Marcel Romanescu.

Iniţiatorul critică blocarea taxei

Cel mai nemulţumit de piedicile care se pun în faţa instituirii acestei taxe este chiar iniţiatorul acesteia, consilierul local de la Bumbeşti-Jiu, Eftemie Popescu. După ce primarul Constantin Bobaru s-a opus, totul s-a transformat într-o serie de atacuri politice. „Este interesant de aflat că această taxă de pod a devenit prin străduinţa unora, nu a celor care au iniţiat-o, un motiv de foarte multe dispute, contre şi lovituri sub centură. Ori ţinta cu prioritate a acestei hotărâri este ca locuitorii din zonă să scape de traficul greu care se desfăşoară pe la porţile dumnealor”, spune Eftemie Popescu. Ţinta finală a consilierilor din Bumbeşti-Jiu este construirea unui drum tehnologic. „Ţinta noastră este să adunăm pe o parte fondurile şi să nu mai alocăm din bugetul local pentru întreţinerea acestui drum comunal. Ţinta finală este devierea şi construirea unui drum tehnologic, pe care nu carierele le vor face vreodată. Tot autoritatea locală va trebui să deschidă această investiţie, acest  şantier pentru drum tehnologic care să ocolească localitatea Porceni-Pleşa”, mai  menţionează Eftemie Popescu.

Vizualizări: 373

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: