Directorul de la Magheru, pasionat de apicultură

Marius Buzera, directorul Colegiului Tehnic “Gheorghe Magheru”, este omul care continuă visele şi proiectele lui Dumitru Bunoiu. Deşi acestea îl ţin ocupat mai aproape tot timpul, nu renunţă la hobby-urile sale: lectura, apicultura şi drumeţiile. Chiar dacă prin funcţia pe care o ocupă ia hotărâri zilnice, pe plan personal evită orice decizie care i-ar putea aduce vreo  schimbare. Marius Buzera se declară mulţumit de viaţa sa familială şi spune că îşi alege greu prietenii, însă prieteniile pe care le leagă sunt pentru totdeauna.

Marius Buzera stă în şcoală aproximativ 10-11 ore pe zi. “Dumitru Bunoiu a fost un exemplu pentru mine mai ales că am fost colegi de birou cinci ani, în aceea perioadă eu ocupând funcţia director adjunct. De fapt a fost un model pentru toţi cu care a lucrat. Venea la şcoală în jurul orelor 7.00 şi pleca seara târziu, inclusiv sâmbăta şi duminica. Nu voi face altceva decât să duc mai departe visul lui Dumitru Bunoiu”, a declarat Marius Buzera. După aproximativ 13 ani de învăţământ, actualul director al Colegiului Tehnic “Gheorghe Magheru” a ajuns la concluzia că meseria de profesor este obositoare, dar plină de satisfacţii. “A lucra cu copiii este foarte obositor, însă meseria de profesor este plină de satisfacţii. Trebuie să munceşti foarte mult, să te perfecţionezi în permanenţă şi să dai dovadă de autocontrol. Copiii sunt sinceri şi dinamici şi te percep uşor atunci când nu eşti sincer cu ei. De aceea trebuie să nu-i dezamăgeşti”, a precizat Marius Buzera.

Pasionat de apicultură

Directorul Colegiului Tehnic Magheru este pasionat de apicultură.  După ce a făcut un curs în acest domeniu şi a achiziţionat echipamentul necesar, Marius Buzera a început să crească albine. “Apicultura este o pasiunea de a mea pe care am perfecţionat-o în urma unui curs. În prezent, am 25 de stupi, iar o dată sau de două ori pe săptămână merg la Teleşti pentru a vedea ce fac albinele”, a declarat Marius Buzera. Un alt hobby al său este lectura, directorul declarându-se un fan al lui Mircea Eliade. “Sunt un fan al lui Mircea Eliade şi chiar ajung să recitesc o carte de mai multe ori”, a mai precizat Marius Buzera. Acesta nu renunţă nici la drumeţii şi călătorii fiind atras de Muntenegru.

Leagă prietenii pe viaţă

Directorul Colegiului Tehnic Magheru se consideră un om împlinit pe plan familial. Este căsătorit şi are un băieţel în vârstă de 10 ani, un rival de temut la şah. “Sunt mulţumit de viaţa mea familială şi nu aş lua nici o decizie care să aducă vreo schimbare. Sunt surprins să văd că fiului meu îi place şahul şi-l încurajez în acest sens deoarece acesta este un sport care măreşte puterea de conservare”, a precizat acesta. Marius Buzera spune că este o persoană conservatoare, iar din acest motiv leagă greu prietenii. “Îmi fac greu prietenii, însă prieteniile pe care le leg sunt pe viaţă”, a declarat Marius Buzera.

Vizualizări: 262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: