Taxa de primă înmatriculare va fi aplicată în formula actuală până în 2013

Taxa de primă înmatriculare se va aplica în forma actuală până în 2013, a declarat miercuri ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely.

”Ceea ce pot să spun sigur este că până în 2013 nu va fi un alt sistem, va fi taxa de primă înmatriculare care există acum. Noi vom aplica deocamdată această taxă auto care a existat și până acum, cu modificările pe care le-am propus în lege. Eu sper ca Senatul și Camera Deputaților să adopte cât mai repede această lege, care înseamnă 25% reducere la taxa auto și la prima vânzare a autovehiculelor înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007 şi va trebui să fie plătită de către cumpărător”, a  explicat Borbely.

În ceea ce privește cartea verde, ministrul Mediului a precizat că sunt o serie de aspecte care trebuie discutate cu autoritățile implicate.

László Borbély, a spus, la începutul lunii septembrie, la Pitești, că intenționează ca, de la jumătatea lui 2012 sau cel mai târziu 1 ianuarie 2013 să înlocuiască taxa de înmatriculare cu un sistem prin care se plăteşte anual în funcţie de noxele autovehiculului.

“Am intenţia de a introduce, dacă e posibil de la jumătatea anului vitor, dacă nu, atunci de la 1 ianuarie 2013, o carte verde, care înseamnă, ca şi în alte state, că trebuie să te duci în fiecare an la cei care verifică noxele care ies din ţeava de aşapament, fac măsurarea, iar dacă nu mai corespunzi normelor, nu poţi să mai circuli pe drumurile publice, trebuie să repari maşina şi plăteşti o taxă în funcţie de noxe. Atunci plăteşte toată lumea”, a declarat ministrul.

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: