„Taxă pe paragină” la Motru

Terenurile şi clădirile lăsate în paragină ar putea fi supraimpozitate la Motru. Dacă proiectul va trece, impozitele şi taxele ar putea creşte chiar şi de cinci ori pentru proprietarii care nu se îngrijesc de clădiri şi terenuri. Deocamdată, totul este la stadiu de proiect, iar Primăria Motru face toate simulările astfel încât să nu apară probleme când măsura va fi pusă în practică.

Primarul Gigel Jianu a şi explicat de ce a ajuns să se gândească la o astfel de măsură. „Sunt imobile care nu sunt folosite de foarte multă vreme. Ne-am gândit să supraimpozităm aceste clădiri şi terenuri. Au fost posibili investitori care au vrut să achiziţioneze teren sau clădiri nefolosite de multă vreme, proprietarii au venit cu pretenţii exagerate, de nivelul Clujului sau al Bucureştiului. Atunci când e să faci tu, să întreţii tu, nu faci nimic, când vine cineva să facă ceva pentru comunitate, cresc pretenţiile”, a declarat primarul Jianu la Gorj TV.

După ce va fi gata, proiectul va fi prezentat consilierilor locali. Primarul Gigel Jianu speră ca propunerea sa să fie şi votată. „Suntem în faza în care pregătim normele de aplicare. Vreau să simulăm toate situaţiile ca nu cumva să avem vreo problemă când punem în practică regulamentul. Sper să treacă de Consiliul Local, pentru că este un proiect bun. Vreau să aibă regulament şi norme de aplicare foarte clare. Facem simulări să ne imaginăm toate problemele care ar apărea”, a conchis Jianu.

Taxe mai mari şi pentru CEO

Iar de suferit ar putea avea chiar şi Complexul Energetic Oltenia care deţine mai multe proprietăţi ajunse acum în paragină. „Măsura pe care o luăm îi face să fie de acord cu forma juridică prin care noi vrem să preluăm unele active în condiţiile în care vor ajunge să plătească de cinci ori mai mult decât în prezent. Deciziile vor fi luate de Adunarea Generală a companiei energetice. Fondul Proprietatea vede prin această acţiune o decapitalizare şi din acest motiv refuză să predea activele către primărie. Plătesc taxe, impozite, pază pentru unele obiective”.

Vizualizări: 2,609

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: