Taxi pentru persoanele cu dizabilități. "Ar trebui ca în fiecare oraș să fie o astfel de mașină"

Persoanele cu dizabilități din municipiul Târgu Jiu au de acum propriul lor autoturism de tip taxi. Serviciul va unul gratuit, fiind vorba despre un proiect cu finanțare europeană cu ajutorul Asociației ”Servim Comunitate”. Mașina este o Dacia Dokker adaptată special pentru persoanele cu probleme locomotorii.

Reprezentantul asociației, Daniel Andrei, spune că este prima mașină de acest tip din județ, iar cei care vor avea nevoie de transport pot suna la un număr de telefon ce este afișat și pe mașină. ”Din ceea ce știm noi este prima mașină activă din județul Gorj. Ne bucură faptul că am reușit printr-un proiect european. Am plecat de la ideea necesității acestui serviciu. Multe dintre aceste persoane aveau nevoie să meargă fie la Comisia de Evaluare, fie în alte părți și aveau nevoie de un astfel de autoturism. Cei care au nevoie vor suna la numărul afișat și pe mașină. Trebuie să îi înscriem cu datele de contact, iar un coleg va prelua comenzile, planificându-le”, a spus Daniel Andrei.

Acest serviciu va fi unul gratuit pentru o perioadă de 18 luni a proiectului european. Daniel Andrei speră ca după această perioadă, autoritățile locale să-i sprijine.

”Acest serviciu este unul gratuit, cel puțin pe perioada celor 18 luni ale proiectului. Apoi vom încerca să căutăm colaborare și sprijin din partea autorităților. De un astfel de serviciu este nevoie de o astfel de mașină. Prețul total al mașinii este de circa 25.000 de euro. Acești bani nu îi aveam dacă  nu accesam proiectul european”, a mai spus Andrei.

Robert Gavrilescu este un târgujian cu probleme locomotorii, iar acesta consideră că fiecare oraș din România ar trebui să aibă la dispoziție o astfel de mașină. ”Este un cadou pe care târgujienii îl primesc cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu dizabilități și mulțumim celui care s-a gândit, în speță domnului Daniel. Este ceva normal. Cred că așa ar trebui să fie în fiecare oraș din România. Mă aștept ca și autoritățile să facă front comun pentru a face multe lucruri pentru persoanele cu dizabilități”, a spus Robert.

Ideea de a achiziționa un astfel de autoturism există de mulți ani, însă nu s-a reușit acest lucru până acum. ”Acum 3 ani am aprobat cinci autorizații pentru cei care pot să presteze activitatea de taximetrie pentru persoane cu dizabilități. A fost doar o solicitare la început, iar mai apoi nu s-a putut achiziționa o astfel de mașină. Mă bucur că s-a reușit prin fonduri europene să se facă acest lucru”, a spus primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Numărul de telefon la care pot apela târgujienii cu dizabilități este: 0772223344

Vizualizări: 750

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: