Telescaunul de la Rânca a fost concesionat

Veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Telescaunul de la Rânca va funcționa anul acesta la parametrii normali. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Rânca - Corneșul Mare a organizat licitația pentru concesiunea telescaunului. Firma câștigătoare deține deja în Rânca domeniu schiabil.

Telescaunul de la Rânca a fost realizat cu fonduri europene și a făcut parte dintr-un proiect de aproximativ 10 milioane de euro. Investiția fost inaugurată în iarna anului 2011, dar nu a funcționat niciodată la parametrii normali.

Anul trecut a fost închiriat de firma care deține la Rânca domeniul schiabil și s-a încercat punerea în funcțiune a telescaunului.

Investiția a fost scoasă anul acesta la licitație și firma care anul trecut a avut-o în chirie a câștigat concesiunea telescaunului de la Rânca. ”Am câștigat licitația, dar încă nu am semnat contractul pentru concesiunea telescaunului. Urmează să se întâmple acest lucru în perioada următoarea. Ceea ce vă pot spune este că telescaunul va funcționa anul acesta la parametrii normali. Are toate reviziile făcute, service, tot ce trebuie pentru că anul trecut eu l-am avut închiriat. Am achiziționat și un sistem pentru zăpadă artificială, dar nu mai am timp să-l montez pentru acest sezon, însă de la anul va funcționa și acesta. Ca noutate o să inaugurăm pârtia nouă de 1,6 kilometri de la telescaun”, a precizat Vasile Mitroi, administratorul Teleschi Rânca.

Primarul din Novaci, Dumitru Leuștean, are încredere că telescaunul este acum pe mâini bune. ”O să fie preluat de firma care a câștigat licitația și sunt convins că va funcționa la parametrii normali. Asta trebuie să se întâmple. A mai funcționat, dar nu așa cum ar fi trebuit“, a spus Leuștean.

Și Dumitru Turbăceanu, primarul din Baia de Fier, speră ca de această dată lucrurile să reintre în normal, pentru că telescaunul este un plus de valoare pentru Rânca. ”E un lucru foarte bun că o să funcționeze. Am avut o experiență proastă în trecut cu acest telescaun, dar a câștigat licitația firma care are acolo teleschiul. Rânca a pierdut mult că această investiție nu a fost fructificată. S-a dovedit că lucrurile nu au fost administrate așa cum ar fi trebuit. Telescaunul trebuie să funcționeze pentru că de asta a fost făcut, nu să stea închis”, a spus Turbăceanu.

Vizualizări: 3,828

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: