Temelescu: Uniformizarea salariilor din CEO, la finalul lui 2013

Salariile minerilor şi energeticienilor vor fi uniformizate cel mai probabil în a doua jumătate a anului 2013, a declarat vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie. Viorel Temelescu a menţionat că negocierile pe contractul de muncă încep de luni, dar prioritară va fi armonizarea facilităţilor şi mai apoi a salariilor.

Viorel Temelescu, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, a declarat ieri că la negocierile privind contractul de muncă al minerilor şi energeticienilor vor avea loc cel mai probabil între administraţie şi federaţiile Mine Energie, Univers şi Termoelectrica. Şi Federaţia Energetica condusă de Ion Pisc îşi depusese dosar, însă se pare că a fost contestat de administraţia CEO. Temelescu a declarat că negocierile vor continua şi în 2013, când se va trece la uniformizarea veniturilor angajaţilor din CEO.   

„Anul acesta vom negocia un contract de muncă istoric deoarece Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat prin fuzionarea mai multor companii, fiecare cu un contract de muncă, iar acum trebuie să facem unul singur pentru toţi angajaţii. Trebuie să avem luciditatea şi puterea pentru a armoniza toate drepturile. Chiar în acest an plecăm de la armonizarea facilităţilor şi apoi, în funcţie de veniturile societăţii, să uniformizăm şi salariile. Sunt diferenţe foarte mari între salariile de la complexuri şi cele de la SNLO”, a declarat Temelescu.

Acesta a continuat şi a spus că va fi o majorare de salarii şi acum, de cel puţin zece procente. „Sunt convins că în această formulă, cu domnul Ciurel în conducere, vom putea să punem bazele unui contract de muncă ce ar trebui să dureze 15-20 de ani”, a încheiat Temelescu.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: