Tensiuni între Moldova şi Rusia

Militari ruşi au participat la o paradă organizată în Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldovene Transnistria, cu ocazia Zilei Victoriei, Guvernul de la Chişinău condamnând manifestarea.

Militari din cadrul contingentului rus staţionat în Transnistria au participat luni la parada organizată în Tiraspol cu ocazia Zilei Victoriei sovietice împotriva Germaniei naziste în al II-lea Război Mondial.

Ministrul moldovean de Externe, Andrei Galbur, ceruse Moscovei să nu permită participarea militarilor ruşi la parada de la Tiraspol.

Însă membri ai contingentului rus de menţinere a păcii au participat la paradă alături de trupe ale Ministerului transnistrean de Interne, de unităţi ale Ministerului Apărării şi ale Serviciului transnistrean de securitate (KGB).

Guvernul de la Chişinău a condamnat vehement iniţiativa. "Prezenţa militarilor ruşi la parada desfăşurată la Tiraspol intră în contradicţie cu angajamentele asumate de Federaţia Rusă privind respectarea principiilor şi normelor internaţionale", a transmis Ministerul de Externe de la Chişinău, conform agenţiei Associated Press.

Vizualizări: 573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: