Teodora Ciobanu, de 10 ani în funcţii de conducere

Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a ocupat în ultimii 10 ani mai multe funcţii de conducere în diferite domenii de activitate: televiziune, cultură şi protecţie socială. Teodora Ciobanu consideră că munca în echipă este cel mai important lucru pentru un manager. Ea spune că poţi fi conducător în mai multe moduri, însă lider trebuie să te naşti.

Prima funcţie de conducere ocupată de Teodora Ciobanu fost cea de redactor şef la un post de televiziune local. Pasiunea pentru presă nu s-a stins chiar dacă a lucrat în alte domenii de activitate. “Îmi place să fiu la curent cu toate ştirile şi mă bucur foarte mult când, după 10 ani de când am plecat din televiziune, mă întâlnesc cu oameni care îmi spun că urmăreau emisiunile noastre. Aveam program 24 din 24 de ore, într-o perioadă când posturile naţionale încheiau emisia la orele 24.00”, a declarat Teodora Ciobanu. După ce a părăsit televiziunea, aceasta devenit director al Centrului de Cultură şi Artă “Constantin Brâncuşi”, iar apoi director al Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu. De fiecare dată a reuşit să-şi formeze o echipă cu care a dus la bun sfârşit obiectivele propuse. “Nu este nici foarte uşor, nici foarte complicat să fi director, important este să ai o echipă pe care să te bazezi. Nici un om nu poate conduce singur o instituţie. Cred că am avut o bună intuiţie în ceea priveşte calităţile oamenilor. Am admis de la bun început că fiecare dintre noi are defecte şi am căutat să menţin un echilibru. Credinţa mea este că respectul se dobândeşte, nu se cere. Poţi fi un conducător în mai multe moduri, însă lider trebuie să te naşti. Nu afirm despre mine că aş fi un lider, dar îi admir pe cei care sunt cu adevărat şi îmi doresc ca oamenii cu care lucrez să-şi facă munca din convingere nu din constrângere”, a declarat Teodora Ciobanu.

Zilnic, zeci de târgujieni nevoiaşi trec pragul Direcţiei de Protecţie Socială şi cer sprijinului directorului instituţiei. “Prin natura muncii noastre intrăm în contact cu persoanele defavorizate. Nu există zi în care cineva să nu ne ceară ajutorul. Cel mai mult mă afectează cazurile legate de copii şi bătrâni. Cea mai mare satisfacţie a mea este să ajut oameni şi cea mai mare insatisfacţie a fost aceea că n-am putut ajuta oameni. Sunt foarte mulţi cetăţeni cu probleme extreme de grave pe care nu i-am putut ajuta pentru că suntem limitaţi de lege”, a precizat Teodora Ciobanu.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: