Teodora Ciobanu rămâne în arest la domiciliu

Fosta directoare a Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială din cadrul primăriei Târgu Jiu, Teodora Ciobanu, s-a prezentat vineri în faţa judecătorilor de la Tribunalul Gorj. Primul termen s-a judecat cu uşile închise, iar la ieşirea din sală Teodora Ciobanu a vrut să vorbească cu ziariştii, însă a fost împiedicată de avocata ei pe motiv că i-ar aduce complicaţii la dosar.

Judecătorii de la Tribunalul Gorj au decis ca Teodora Ciobanu să rămână în arest la domiciliu. „...constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu luată faţă de inculpată. Menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu luată faţă de inculpata Ciobanu Teodora Cristina. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare”, se arată în decizia de vineri a judecătorilor.

Teodora Ciobanu nu a făcut nicio declaraţie la ieşirea din sală, acest lucru fiindu-i interzis de către avocată. Fosta directoare de la primărie a fost trimisă în judecată de procurorii DNA Craiova pentru luare de mită. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Teodora Ciobanu lua şpagă pentru a promova pe diverse funcţii sau pentru a angaja oameni în cadrul Direcţiei. Mita pe care ar fi primit-o se ridică la 4.000 de euro. Printre cei care i-au dat mită se numără directorul de la SC Util Padeș, Cosmin Bojincă, pentru angajarea soţiei ca asistentă la o grădiniţă din Târgu Jiu. După prima mie de euro primită, Ciobanu a avut îndrăzneala de a mai cere 2.000 de euro prin telefon, discuţiile cu Laura şi Cosmin Bojincă fiind interceptate.

Termenul de vineri a venit la doar două zile de la trimiterea în judecată, semn că procesul Teodorei Ciobanu va fi unul alert. Aceasta se afla în arest la domiciliu încă de la începutul lunii, măsura fiind luată de magistraţii din Dolj. Teodora Ciobanu a fost reţinută spre sfârşitul lunii mai pentru infracţiunea de luare de mită în formă continuată.

Fosta şefă din primărie mai are şi alte procese pe rol, pentru că obişnuia să solicite mari sume de bani sub formă de împrumut, dar nu le restituia în termenul convenit. Printre cei care au apelat la executarea silită se numără omul de afaceri Constantin Lungu, dar acesta a decedat în urmă cu câteva zile.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: