Terenul concesionat de Huidu va fi scos la licitaţie

Primăria Târgu Jiu va scoate la licitaţie terenul din zona Pieţei Centrale concesionat de Dumitru Huidu. Perioada de graţie, de şase luni, acordată fostului senator va expira pe data de 31 ianuarie. Suprafaţa de 3000 mp va fi destinată tot amenajării unei parcări. Preţul de pornire al licitaţiei urmează a fi stabilit în şedinţa Consiliului Local din luna februarie.

Dumitru Huidu concesionase terenul pentru a face o parcare supraterană investiţia fiind undeva la opt milioane de euro. Tergiversările de la primăria Târgu-Jiu şi problemele legate de cadastrul terenului au durat suficient cât criza economică să intre şi în buzunarele finanţatorilor lui Huidu.

Perioada de graţie acordată de către municipalitate lui Dumitru Huidu pentru scutirea de la plata taxei de concesiune a terenului din Piaţa Centrală va expira pe data de 31 ianuarie. Până în momentul de faţă, fostul senator nu a luat legătura cu autorităţile, ba mai mult, firma Noua Agricultură este în procedură de insolvenţă. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu spun că-i vor cere lichidatorului judiciar să le comunice printr-un act oficial faptul că firma lui Huidu se află în faliment. Terenul din zona Pieţei Centrale va fi folosit tot pentru parcare, suprafaţa de aproximativ 3000 mp urmând să fie scoasă la licitaţie, după şedinţa Consiliului Local de luna viitoare. “Vom cere lichidatorului judiciar să ne transmită în mod oficial situaţia firmei lui Dumitru Huidu. Nu se va renunţa la ideea de parcare, terenul urmând a fi scos din nou la licitaţie. Este vorba despre 3000 mp de teren în loc de 3900 mp cât îi fusese concesionat lui Huidu. Proiectul va fi supus aprobării în şedinţa Consiliului Local din luna februarie”, a declarat Grigore Jianu, directorul Administraţiei Publice Locale din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Preţul de pornire al licitaţiei va fi sub 200 milioane de lei vechi. “La licitaţia la care a participat Dumitru Huidu preţul de pornire a fost de 200 milioane de lei vechi, calculându-se ca preţ de pornire chiria încasată la vremea aceea. Deoarece nu va mai fi scos la licitaţie tot terenul, preţul se estimează a fi sub 200 milioane de lei vechi, acesta urmând a fi stabilit în şedinţa Consiliului Local de luna viitoare”, a mai precizat Grigore Jianu.  

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: