Terenul universităţii, redat fotbalului juvenil

Copiii au în sfârşit un teren pe care să se antreneze în Târgu Jiu. Clubul privat Panduraşul, al antrenorului Constantin Andriucă, a încheiat un parteneriat cu Universitatea „Constantin Brâncuşi”, reuşind să refacă terenul de fotbal din cartierul Debarcader.

Lipsa unor terenuri de antrenament pentru copii şi juniori în Târgu Jiu este o mare problemă de câţiva ani, de când a fost distrus sinteticul de la stadion. Constantin Andriucă, antrenor la Centrul de copii şi juniori de la Pandurii, şi-a făcut un club privat şi a demonstrat că soluţii sunt, dacă există implicare. „Am reuşit să punem la punct terenul de la Universitatea «Constantin Brâncuşi», acolo unde de ani buni nu s-a făcut absolut nimic. Am făcut un parteneriat cu Universitatea «Constantin Brâncuşi». Ştiam că e un teren bunicel, dar când l-am văzut cu bălăriile până la brâu, m-am speriat. Am reuşit să facem treabă acolo, iar copiii au acum unde să se antreneze”, a spus Andriucă la Radio Infinit.

Primăria Târgu Jiu va reface în acest an terenul sintetic, dar Andriucă este de părere că terenul cu iarbă naturală este mai potrivit pentru cei mici. „Am zis să scoatem copiii de pe sintetic, din sală, de pe suprafaţă dură. În ultimii ani nu am avut generaţie de copii pe care să nu îi doară genunchii, spatele. Vrem să jucăm şi meciurile oficiale acolo”, a spus Andriucă.

Antrenorul a explicat de ce a fost nevoit să îşi facă o asociaţie privată, deşi este antrenor la Pandurii. „Eu sunt antrenor la Pandurii Târgu Jiu. De când clubul a uitat să ne plătească, de când nu am mai avut teren, iar copiii nu au mai avut condiţii de antrenament, mi-am făcut asociaţia mea privată. E bine fără salarii de 11 luni? I-am zis lui Golea să mă dea afară, să iau şomaj. Nu vrea, probabil că am rămas numărul de antrenori obligatoriu pentru licenţiere. Mai suntem vreo cinci antrenori angajaţi, ăsta e numărul minim”, a explicat Andriucă la postul de radio.

Vizualizări: 694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: