Terenuri private din Târgu Jiu, transformate în gropi de gunoi

Tot mai multe zone din Târgu Jiu s-au transformat în gropi de gunoi. Fie că vorbim de zona CET sau de cartiere cu vile ori blocuri ANL, multe arată acum ca niște ghene improvizate. Imagini cu munți de gunoaie ce tronează în apropiere de blocurile de locuințe sociale din cartierul Narciselor au fost postate pe internet, dar autoritățile încă nu au găsit făptașii. În toate cazurile, este vorba de proprietăți private neîmprejumuite.

În zilele următoare, zona va fi ecologizată de cei de la Serviciul de Gestionare a Deșeurilor Gorj. „Am primit mai multe sesizări. Ne-am deplasat în zona Narciselor pentru a vedea despre ce este vorba la fața locului. Ce am găsit nu este deloc în regulă. În perioada imediat următoare, vom încerca să organizăm o campanie de igienizare în această zonă, chiar dacă sunt terenuri private”, a transmis Luis Popa, directorul instituției.

Luis Popa a venit și cu soluția pentru ca astfel de năravuri să fie stârpite: „Din punctul meu de vedere, primăria ar trebui să someze proprietarii să-și facă curățenie, să le ofere un termen pentru acest lucru, iar, în caz contrar, să-i amendeze. În cazul în care nu se identifică proprietarii în primă fază, primăria poate face curățenie în această zonă și, ulterior, să aplice sancțiuni”.

Autoritățile anunță că au făcut campanii de prevenire, există o lege în baza căreia pot fi aplicate amenzi, dar acestea încă nu s-au dat celor care nu și-au curățat terenurile.

Primarul Marcel Romanescu transmite că proprietarii terenurilor vizate de cei care își depozitează gunoaiele acolo ilegal ar putea să supravegheze proprietățile video. „Cele mai multe probleme apar în zona de Vest, zona Narciselor, pentru că sunt anumiți cetățeni certați cu legea și cu bunul simț. Lasă foarte multe haine second-hand, le împrăștie pe marginea drumului. Am încercat și noi, și Polaris, să punem containere. Din păcate, acele containere nu sunt folosite și sunt aruncate în diverse locuri. Fac un apel către toți cetățenii. Problema apare acolo unde sunt proprietăți private. Pe lege, fiecare proprietar trebuie să aibă grijă de modul în care arată zona. Nu am luat măsuri drastice până acum. Am transmis să fie monitorizate aceste terenuri, eventual cu supraveghere video. Primăria face eforturi, și noi, și Polaris, avem și un echipaj de Poliție Locală, dar fiind o zonă foarte mare, nu poate fi monitorizată total. Avem și o hotărâre de Consiliu Local care prevede amenzi pentru cetățenii care nu își igienizează suprafețele. Am trecut de partea de prevenție”, a fost mesajul lui Romanescu.

Galerie foto



Vizualizări: 911

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: