Termen pentru plata taxelor şi impozitelor fără penalităţi

Cetățenii din municipiul Târgu Jiu care nu și-au plătit taxele și impozitele pe anul în curs mai au la dispoziție doar circa două săptămâni să facă acest lucru, în caz contrar riscă penalități de 2% pentru fiecare lună de întârziere. 30 septembrie este cel de-al doilea termen de plată pentru persoanele fizice și juridice care trebuie să-și achite taxele datorate pentru clădiri, terenuri și mijloace de transport.

Dările pe anul în curs mai pot fi achitate până la finalul acestei luni. Pot fi plătite și după  data de 30 septembrie, însă vor fi percepute penalități  considerabile pentru fiecare lună de întârziere. Aproape jumătate din contribuabili au plătit deja taxele aferente clădirilor, terenurilor și mijloacelor de transport până la 30 martie, pentru a beneficia de reducerea de 10%. Conducerea Direcției Publice de Venituri speră ca până la finele anului procentul încasărilor să se apropie de nivelul maxim. "30 septembrie este cel de-al doilea termen la plata impozitelor și taxelor locale, scadență după care începând cu prima zi lucrătoare din luna octombrie se vor datora majorări de întârziere în procent de 2% pe lună până la data achitării integrale a impozitelor restante. În prima parte a anului, până la 31 martie, era cu o diferență în plus față de anul trecut, în jur de 200.000 lei. Cred că am depășit încasările anului precedent și suntem în grafic așa că ne dorim ca până la sfârșitul anului să avem un procent de realizare de peste 90%, așa cum avut și în anii precedenți", a declarat Mariana Budulan, directorul Direcției Publice de Venituri Târgu Jiu.

Circa 30 de milioane de lei are de recuperat administrația locală din Târgu Jiu anul acesta din taxele și impozitele datorate de persoanele fizice și juridice care dețin clădiri, terenuri și mijloace de transport. Până la data de 17 septembrie suma recuperată era circa 19,5 milioane de lei. "Avem un procent de încasare de 69% de la persoanele fizice și de 60% la persoanele juridice. Deci procentul mediu este de 65% pentru principalele impozite: clădiri, teren și mijloace de transport", a precizat directorul Mariana Budulan. 

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: