Termocentrala Rovinari, asaltată de zeci de tineri ingineri

Circa 30 de persoane, tineri ingineri energeticieni și studenți ai Facultății de de Energetică din cadrul Universității Politehnice București, instituție condusă de gorjeanul Mihnea Costoiu, au vizitat weekend-ul trecut Sucursala Electrocentrale Rovinari.

Tinerilor ingineri le-a fost prezentat fluxul tehnologic de producere a energiei electrice pe bază de cărbune, dar și modul în care instalațiile sunt afectate de desele opriri sau porniri ale grupurilor energetice, determinate de cererea de energie în Sistemul Energetic Național. Vizita tehnică la Termocentrala din Rovinari a fost organizată de Societatea Inginerilor Energeticieni din Romania (SIER), Filiala București Tineret. "Participanții au avut ocazia de a vedea practic cum funcționează proiectele de mediu implementate, având în vedere faptul că în afara centralelor ce aparțin CE Oltenia, în Romania nu există alți producatori de energie care sa dețină instalații de desulfurare a gazelor de ardere și instalații de evacuare a zgurii și cenușii în fluid dens. Tinerii au apreciat atât nivelul de automatizare la care a ajuns energetica românească, dar și importanța cărbunelui în sistemul energetic românesc pentru urmatoarea perioadă de timp", se arată într-un comunicat de pres postat pe site-ul CE Oltenia.
De altfel, termocentrala din Rovinari este cea mai lăudată unitate energetică din toată compania, pentru că produce energie la un preț redus față de celelalte unități ale CE Oltenia.

Vizualizări: 898

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: