Dezastru la UEF Motru. Fără salarii de patru luni!

Uzina de Execuţie Foraje (UEF) Motru este la pământ. În insolvenţă şi cu salariile neluate de aproape patru luni, oamenii nici nu mai speră la o redresare a situaţiei. Salariaţii unităţii se declară nemulţumiţi de administratorul special al unităţii, spunând că nu ştie să gestioneze problemele firmei. Sindicaliştii nu iau în calcul nici protestele, pe motiv că sunt prea puţini ca să-i ia cineva în seamă.

Situaţia financiară a Uzinei de Execuţie Foraje Motru este dezastruoasă. Oamenii nu şi-au luat salariile din luna decembrie şi au fost deja anunţaţi că nici nu o să-şi mai ia banii pe decembrie, ianuarie şi o parte din februarie, decât când le vine rândul la masa credală. Cristian Rădulescu, lider de sindicat la UEF Motru, spune că oamenii sunt disperaţi. ”Nu ne-am mai luat salariile din decembrie, o parte din decembrie, ianuarie şi februarie. Este rău, foarte rău. Am intrat în insolvenţă şi nu ne ajută nimeni. Oamenii vin la muncă în continuare, însă ne-au pus un administrator special, pe domnul Scorţariu, care nu ne spune nimic, nici aşa, nici aşa. Nu-l interesează soarta oamenilor. În decembrie am luat 30% din salariu şi de atunci nimic. În decembrie am avut poprire pe conturi, nu s-au putut plăti eşalonările la Finanţe şi de atunci a început tăvălugul”, a spus Cristian Rădulescu, lider de sindicat.

Rădulescu: Nu este bunăvoinţă
Potrivit liderilor de sindicat, unitatea nu mai are nici lucrări, aşa că oamenii vin la muncă doar în speranţa că o să-şi primească banii. Acţiunile de protest nici nu le iau în calcul căci sunt prea puţini ca să fie luaţi în seamă. ”Oamenii au tot venit, încearcă, dar ce proteste, suntem puţini, nu ne bagă pe noi CEO în seamă. Oamenii vor să-şi ia banii şi atât, bani ar fi de luat, dar nu este bunăvoinţă. Administratorul zice că tot ce s-a facturat până în 15 februarie intră la masa credală şi o să ne dea bani numai pe ce producem după 15 februarie. Spune că, după lege, banii din decembrie şi ianuarie intră la masa credală. Nici de lucru nu avem, oamenii vin doar ca să aştepte să ia salariul”, a spus Cristian Rădulescu, sindicalist.
La ora actuală, UEF Motru mai are 84 de salariaţi din are 30 deservesc staţia de alimentare cu apă Godineşti-Mătăsari, iar restul muncesc ce se găseşte.

Vizualizări: 1,733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: