Tichete şi pachete sociale pentru familiile nevoiaşe din Târgu Jiu

Administraţia locală din Târgu Jiu a pregătit un număr de 2500 de tichete sociale pentru cetăţenii cu venituri reduse de pe raza municipiului, astfel încât să-şi procure alimentele necesare pentru perioada sărbătorilor. Un tichet social este în valoare de 20 de lei, cu 5 lei mai mult faţă de cel acordat anul trecut. Mai mult, şi anul acesta câteva zeci de familii nevoiaşe vor primi din partea administraţiei pachete sociale cu alimente, dar şi brăduţi.

Familiile şi persoanele singure din Târgu Jiu al căror venit net este de până la 300 de lei/persoană vor beneficia de tichete sociale, în baza unei cereri. Termenul limită pentru depunerea solicitărilor la Direcţia Publică de Protecţie Socială este data de 4 decembrie, deci joi este ultima zi în care se mai primesc aceste cereri. „Pentru tichete sociale am alocat un buget de 50.000 lei iar pentru pachetele sociale 12.000 lei. Un brăduţ în fiecare casă, 12.500 lei. Se acordă câte un tichet fiecărui membru de familie. Pachetele se acordă la familiile pe care le avem în evidenţă, cu brăduţ unde sunt copii mai mulţi şi situaţie mai deosebită. Avem familii care au şi 11 copii. De obicei ne orientăm la 50 de familii”, a declarat Alina Toader, şef serviciu în cadrul Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu Jiu.

Documente necesare

Alina Toader a precizat şi ce documente trebuie ataşate la cererea pentru tichetele sociale. „Valoarea tichetului este de 20 de lei. Dumnealor trebuie să depună o cerere şi să însoţească acea cerere de documentele doveditoare ale situaţiei materiale, sociale. Actele de venituri, dacă nu au niciun fel de venit, persoanele apte de muncă trebuie să depună o adeverinţă eliberată de Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă, să vedem că este intenţia de a lucra”, a precizat Alina Toader.

Comanda pentru tichete va fi dată luni, după încheierea perioadei de primire a cererilor şi după evaluarea acestora.  

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: