Tilinca: „Soţia mi-a spus că voi da gol la Iaşi!”

• Accidentat grav la meciul din ultima etapă, atacantul pandurilor a dedicat golul soţiei sale care va fi nevoită să-i poarte de grijă pas cu pas în următoarele luni

Atacantul Cosmin Tilincă nu va mai putea juca în acest tur de campionat, după fractura de claviculă suferită la meciul cu Poli Iaşi. Transportat cu ambulanţa direct de pe teren la spital, Tilincă a fost supus mai multor intervenţii şi examene medicale, după ce s-a lovit de portarul celor de la Iaşi, alegându-se cu multiple lovituri la umăr, la coaste, la genunchiul drept şi cu buza spartă. Cea mai gravă problemă s-a dovedit a fi cea de la umăr, Tilincă suferind o fractură de claviculă care îl va ţine departe de teren mai bine de două luni.

Lovitura primită de Tilincă din partea portarului Pleşca a fost una destul de dură şi la făcut KO pe atacantul care a avut nevoie timp de cinci minute de îngrijiri medicale chiar pe teren. Tilincă nu-şi mai aminteşte exact derularea evenimentelor după accidentare, dar este convins că la acea fază ar fi putut înscrie: „Era o fază în care puteam să dau gol dacă ajungeam mai repede la minge, deşi eu am dat primul cu capul în minge şi el a venit după aceea. Eu eram în faţa lui şi a apucat să intre în mine”.

Atacantul nu l-a văzut venind pe portarul advers, pentru că urmărea mingea iar acesta nu a strigat: „Poate că dacă ieşea şi striga ceva cum fac portarii de obicei, aveam poate o reţinere şi nu mai intram. Dar când am văzut mingea centrată de Ghindeanu, deja eram sigur că dacă o lovesc se va duce în poartă. Am fost lovit eu de portar şi am căzut jos şi tot ce mai ştiu e că am pus mâna imediat pe claviculă, pentru că simţeam că e ruptă şi că e în două părţi. Nu ştiu exact când m-a lovit, dacă în aer sau jos, dar am pus mâna când am căzut şi am simţit că se mişcă”.

Ambulanţa nu voia să-l ducă la spital

Ambulanţa a venit destul de greu pe teren la faza respectivă, deşi fusese solicitată, ieşenii neavând o altă ambulanţă de rezervă. La spital i s-au  făcut radiografii de urgenţă şi la umăr şi la coaste, pentru a vedea dacă nu e ceva mai grav, şi la genunchiul drept pentru că a căzut cumva cu piciorul sub el. Radiografiile au arătat că nu au fost probleme osoase la genunchi, dar s-ar putea să fie totuşi o leziune pe părţile moi, ligamente sau menisc, în acest sens urmând ca Tilincă să fie supus din nou unui  control în zilele următoare: „Trebuie să fac ceva şi pentru genunchi să văd care e problema şi să mai merg la un ortoped şi să vedem ce e de făcut cu hamul ortopedic pe care îl port acum. Trebuie să fie mai strâns, pentru ca oasele de la claviculă să se fixeze cap la cap şi să se sudeze aşa cum trebuie”.

Medicii l-au anunţat că va lipsi de pe teren cinci sau şase săptămâni, atât cât  trebuie să stea cu acel ham ortopedic pe el până la calcifierea oaselor. „Nu am voie în această perioadă să mişc partea stângă, nu mai pot folosi mâna să mănânc sau să ridic ceva cu ea. Nu am voie să fac mişcări bruşte, ci corpul trebuie să stea rigid. În următoarele săptămâni cel mai mult timp o să-l petrec în casă. Nu mă pot nici îmbrăca, e mai delicat acum tot ceea ce fac”, spune Tilincă, el urmând să fie ajutat de soţia sa Carmen, care a venit imediat de la Turda pentru a-i fi alături în această perioadă.

A dedicat golul soţiei însărcinate

Cum nu se poate mişca în voie, nu se poate îmbrăca singur şi nu poate nici mânca, Tilincă are nevoie neapărat de ajutor, soţia fiind cea care îl va susţine: „Păi soţia mea va fi cea care va avea grijă de mine, deşi nu prea are voie nici ea la efort, acum fiind însărcinată. Dar strictul necesar cât e nevoie normal că o să ne ajutăm unul pe celălalt. O să trecem noi şi de perioada asta dificilă”.

Golul pe care l-a înscris în acest meci l-a dedicat chiar soţiei sale Carmen, care a aflat recent că va aduce pe lume primul lor copil: „Am făcut un gest  după gol, pentru că de curând soţia mea Carmen a rămas însărcinată, de 6-7 săptămâni, şi vom aştepta anul viitor să se nască rodul muncii noastre. Indiferent ce va fi, fată sau băiat, noi îl aşteptăm cu drag şi sper să nu fie nici o problemă. Să ducă sarcina bine până la capăt şi să fie totul bine. Ea mi-a spus înainte de meci că trebuie să dau gol şi i-am zis că o să i-l dedic ei şi copilului nostru şi aşa a fost. Păcat doar că nu s-a putut bucura pe deplin, pentru că un ochi o râs şi unul a plâns cum se spune”.

Rămas la spital mai bine de două ore, Tilincă nu a ştiut nimic despre meci şi care a fost scorul cu care s-a încheiat partida mult timp după ce s-a încheiat jocul: „Nu mi-a spus nimeni. Am aflat după ce s-a încheiat jocul că s-a terminat la egalitate, 1-1. După aceea ne-au confirmat cei din conducere care au venit să ne ia că a fost egal”.

Neavând telefonul mobil la el, pentru că de pe teren a plecat doar cu echipamentul de joc, Tilincă nu şi-a putut suna decât soţia în acele momente de pe telefonul unei asistente aceasta fiind îngrijorată pentru că nu ştia care e starea lui.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: