Tineri din 11 comune, la sărbătoarea din Căpreni

Comuna Căpreni a îmbrăcat straie de sărbătoare în acest week-end. Seria manifestărilor a debutat sâmbătă cu târgul anual organizat cu ocazia Sfinților Petru și Pavel. Duminică a avut loc Festivalul de folclor pentru copii și tineret „Sofia Drăghici”, care a adunat la Căpreni sute de tineri din 11 comune de pe Valea Amaradiei și Valea Gilortului. Festivalul a fost organizat de Primăria Căpreni, care a oferit tuturor participanților diplome de participate și câte un mic dar, iar câștigătorii au primit premii în bani.

Festivalul de folclor pentru copii și tineret „Sofia Drăghici” a ajuns la cea de-a III-a ediție în comuna Căpreni. Evenimentul a adunat sute de copii și tineri atât din Căpreni, cât și din comunele Dănciulești, Stejari, Stoina, Hurezani, Licurici, Logrești, Bustuchin, Prigoria, Berlești și Târgu-Cărbunești, care au urcat pe scenă.

Participanții au fost selectați de profesorii Școlii Populare de Artă, care au făcut parte și din juriu alături de câțiva primari. Festivalul a fost deschis de primarul din comuna Căpreni, Emil Cătănoiu, alături de care au fost prefectul Claudiu Teodorescu și vicepreședintele Consiliului Județean Ciprian Florescu. Cei doi reprezentați ai prefecturii Gorj și Consiliului Județean au felicitat primarul pentru festival. „Este un festival reușit și ne bucurăm când vedem că primarii au astfel de inițiative, dar și când vedem că sunt aproape unul de celălalt și la acțiuni de acest gen”, a precizat Ciprian Florescu.

Participanții au fost emoționați

Deși vremea a fost ploioasă, festivalul s-a desfășurat în condiții bune, asta pentru că primarul din Căpreni a amenajat o scenă acoperită, iar pentru public și juriu a fost montat un cort. Tinerii care au urcat pe scenă au avut emoții, dar și speranța că vor câștiga. „Este rău că plouă, dar este foarte frumos la acest festival. Sunt foarte mulți participanți, iar concursul este unul foarte greu, pentru că toţi sunt foarte buni. Ne cunoaștem de la alte festivaluri la care am participat. Sperăm să câștigăm”, a spus un concurent.

Primăria Căpreni a oferit cadouri și premii în bani

Festivalul a fost organizat de primăria Căpreni care a oferit participanților cadouri, diplome, dar și premii în bani. „Anul acesta au participat copii din 11 comune de pe Valea Amaradiei și Valea Gilortului, cu cântece și dansuri populare. Noi o să le oferim diplome de participare la toți și câte un cadou cu produse alimentare și dulciuri. Eu le mulțumesc primarilor din restul localităților că i-au adus pe copii la festival. Cei care câștigă vor primii premii în bani, premiul I este 350 de lei, premiul II este 300 de lei, iar premiul III 250 de lei. La dansuri premiu I este 500 de lei, premiul II, 400 de lei, iar premiul III 300 de lei”, a precizat Emil Cătănoiu.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: