Tinerii gorjeni spun “de ce PLUS”

Partidul Libertății, Unității și Solidarității (PLUS), condus de Dacian Cioloș, reușește să convingă tinerii să facă politică. Pe pagina de socializare este și o campanie, #decePLUS, prin intermediul căreia tinerii spun ce i-a determinat să se implice.

Alexandra Roată este un tânăr antrepenor cunoscut în zona IT din Capitală. Muncește de dimineața până seara la propria afacere, dar a decis să aloce timp și pentru proiectul politic lansat de Dacian Cioloș. „Atunci când competențele profesionale și implicarea socială nu mai sunt suficiente pentru a trăi într-o societate sănătoasă, când cei care ar trebui să îți devină parteneri îți devin inamici, când propriul Guvern îți reduce șansele de a reuși sau de trăi în normalitate, îți dai seama că a venit momentul tău să faci schimbări. Așa a venit și rândul meu, când am conștientizat că deja nu mai este suficient să fii un bun profesionist și un cetățean corect. Am ales aderarea la PLUS pentru calitatea oamenilor dintr-un proiect pentru România în care m-am regăsit întru totul. Pentru că PLUS unul chiar contează și pentru că ar fi crunt și dureros să asistăm pasivi la o distrugere controlată a unui sistem. Da, acum, mai mult ca niciodată”, a fost mesajul Alexandrei Roată, tânăra fiind din Târgu Jiu.

PLUS a fost și motivul pentru care un alt tânăr gorjean, Daniel Avrămoiu, a revenit în politică. Acesta s-a mai implicat în studenție la democrat-liberali. Avrămoiu a condus în ultimii ani reprezentanțe ale unor firme mari din România, dar spune că a venit vremea schimbării clasei politice, schimbare ce nu poate veni decât prin implicarea unor oameni noi, profesioniști care au demonstrat ceva. Iată cum și-a motivat Daniel Avrămoiu adeziunea la PLUS: “Platon spunea că „una din pedepsele pentru refuzul de a participa la viața politică este aceea că vei ajunge condus de inferiorii tăi''. Consider că am fost pedepsiți destul. Așadar, viitorul copiilor noștri depinde direct de implicarea fiecăruia dintre noi și nu ne mai putem permite, ca popor, să stăm la mâna unor politicieni corupți și incompetenți, care fură fără a le păsa de consecințe sau repercursiuni. Am ales PLUS pentru că are valori, iar politica PLUS e făcută de oameni, pentru oameni, având la bază principii clare, simple și reale”. (R.S.)

Vizualizări: 1,993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: