Tomescu: Au venit pe la spate boșii din federații și au făcut o comisie

Proiectul de modificare a Legii Pensiilor bagă tot mai mult zâzanie între sindicaliști. Cei care protestează de opt săptămâni în Piața Prefecturii din Târgu Jiu își acuză colegii că vor să păcălească salariații. „Boșii din federații”, cum îi numește sindicalistul Manu Tomescu, au solicitat să se facă măsurători ale noxelor la locurile de muncă ale minerilor și energeticienilor. În spatele interesului afișat pentru angajați, Tomescu este de părere că nu stă decât o tărăgănare a proiectului care ar putea ajuta mii de salariați să se pensioneze mai devreme.

Sindicalistul Manu Tomescu, de la Termocentrala Rovinari, a declarat că a fost constituită o comisie ce urmează să facă măsurători în cariere și termocentrale ca să dovedească faptul că oamenii lucrează în condiții grele.

“Au venit pe la spate boșii din federații, care nu au făcut nimic zeci de ani la rând pentru a îndrepta această nedreptate și acum, când avem acest proiect, ei vin și fac ei o comisie. Când nu vrei să faci ceva, faci o comisie. Au făcut o comisie și cine e acolo? Oameni pe care noi nu îi mai recunoaștem că ne reprezintă interesele. Au fost trimiși probabil pe ordin politic, de administrație, băgați în comisia asta. Nu este niciun reprezentant de la Termocentrala Rovinari în această comisie. Ca să nu intrăm noi acolo, fac comisii și pun niște trompete la ordin politic, administrativ, să ne pună bețe în roate, să analizeze ei condițiile de muncă, să facă măsurători. Acum fac ei măsurători”, a declarat Manu Tomescu, la Radio Infinit.

În spatele demersului ar sta însă alte interese decât lupta pentru binele angajaților, mai crede Tomescu: „Probabil vor să lucreze la un alt proiect, mai durează doi ani de acum încolo și să aibă efecte când mai rămân patru mii de oameni în compania asta. Nu acum, când avem cea mai mare nevoie. Acum se pun oameni pe listă, sunt trimiși oameni acasă”.

Vizualizări: 2,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: