Noile tăieri din planul de restructurare a CE Oltenia

Planul de restructurare ajustat al Complexului Energetic Oltenia cuprinde noi tăieri de capacități de producție, dar și reduceri de salariați. Au aflat-o liderii sindicali din companie la întâlnirea pe care au avut-o marți cu ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Pe partea de energie pe cărbune, Comisia Europeană a considerat că ar fi prea mult să rămână cinci grupuri. În planul ajustat rămân trei grupuri funcționale și două în conservare. “Ne-a spus că s-au făcut ajustări la planul de restructurare, din 2026 încolo rămân doar trei grupuri funcționale, două la Rovinari și unul la Turceni. O să mai fie două în rezervă și conservare, unul la Rovinari și altul la Turceni. Știm ce înseamnă la noi conservare, înseamnă că ajung la fier vechi”, a spus Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari.

Și numărul de salariați va fi mai mic cu 450 față de cel prevăzut în planul inițial.

Potrivit planului de restructurare inițial, primele două grupuri pe cărbune vor fi închise din acest an, fiind vorba de unul de la Ișalnița și unul de la Turceni. În 2023 va mai fi închis un grup la Rovinari și externalizate cele două grupuri de la Craiova II. În 2025 s-ar mai închide un grup la Turceni și în 2026 ultimul de la Ișalnița. Ar fi rămas cinci grupuri pe cărbune, trei la Rovinari și două la Turceni, dar pe noul plan vor mai fi tăiate două.

Planul inițial de restructurare prevedea că societatea CE Oltenia va avea în 2026 doar 5.875 de salariați, dar planul ajustat mai taie 450 dintre ei.

Ministrul a dat după discuția cu liderii sindicali un mesaj liniștitor. “Vreau să infirm clar toate manipulările potrivit cărora CEO se va închide: CEO nu se va închide și noi, la Ministerul Energiei, nu lăsăm pe nimeni în urmă. Vom avea grijă de angajații CEO. Niciodată nu am pierdut din vedere latura socială când vine vorba de Complexul Energetic Oltenia”, a transmis ministrul.

Vizualizări: 8,631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: