Ordonanță de Guvern pentru CE Oltenia

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, promite sprijin pentru Complexul Energetic Oltenia. Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă pentru acordarea unui ajutor de stat astfel încât compania să poată achiziţiona la timp certificatele de emisii de carbon aferente anului trecut.

„Am dat în lucru, este la Ministerul Finanţelor şi va ajunge la Ministerul Justiţiei ordonanţa de urgenţă pentru deblocarea unui ajutor pentru cumpărarea certificatelor de CO2. Nu poate exista reformă şi restructurarea CE Oltenia fără aceste certificate de CO2 şi suntem încrezători că şi planul de restructurare va fi aprobat de Comisia Europeană”, a spus ministrul la o conferinţă online pe teme de energie.

CE Oltenia are termen până la sfârşitul lunii aprilie pentru a achiziţiona certificatele fără penalităţi. Comisia Europeană a început, pe 5 februarie, o investigaţie aprofundată cu privire la planul de restructurare a CE Oltenia.

Organizaţia de mediu Greenpeace avertizează că România riscă penalităţi uriaşe pentru că nu a prezentat un plan de restructurare şi decarbonare bun. „Investigaţia Comisiei Europene referitoare la planul de restructurare CE Oltenia, propus de Guvern, a ajuns în faza de consultare publică. Şansele ca acesta să fie aprobat în actuala formă sunt nule”, a informat marţi Greenpeace, organizație potrivit căreia CE Oltenia riscă insolvenţa.

Vizualizări: 7,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: