TOP 5 Metode de a alunga stările de nervozitate

Se întâmplă adesea să fii ţâfnos, dar fără să ai un motiv întemeiat. Cu siguranţă se întâmplă atunci când te confrunţi cu o stare de agitaţie şi nervozitate şi cu senzaţia că nimic nu-ţi mai convine, stare care nu pare să fie declanşată de un anumit motiv întemeiat.

Glanda tiroidă produce hormoni care au rolul de a regla metabolismul. Atunci când tiroida produce mai puţin hormoni te poţi confrunta cu simptome de oboseală, nervozitate sau depresie. Nu totdeauna trebuie să alergi la medic pentru că există câteva metode la îndemână prin care îți poți atenua și chiar alunga stările de nervozitate indiferent de ce ar fi cauzate acestea.

Ascultă muzică

Atunci când asculți o piesă preferată, reușești să te detașezi pentru câteva momente de tot ce te supără și astfel vei observa cum te calmezi pe loc.

Zâmbește

Atunci când zâmbești folosești mai puțini mușchi în comparație cu momentele în care stai încruntată. Zâmbește atunci când eşti supărată și vei observa cum starea de dispoziție ți se va schimba în mod pozitiv.

Bea ceaiuri

Cele mai eficiente sunt cele de iasomie, sunătoare, mușeţel și fructe aromate. Căldura emanata de cana îţi va încălzi palmele, mirosul parfumat îţi va îmbia narile si astfel te vei detensiona. Şi nu consuma prea multe băuturi pe bază de cafeină.

Mănâncă suficient

Creierul tău are nevoie de glucoză pentru a avea energie, iar în cazul în care nivelul zahărului din sânge este unul foarte scăzut poţi să te confrunţi cu stări de indispoziţie accentuată şi nervozitate. De asemenea, scade foarte mult capacitatea de concentrare. Mănâncă de 6 ori pe zi, alegând porţiile mici la mesele principale şi două gustări sănătoase la interval de trei ore după masă.

Încearcă să dormi

Un somn odihnitor îmbunătăţeşte considerabil starea de spirit. Dacă ai avut o zi proastă, cel mai bine este să dormi atunci când ajungi acasă. Chiar și o jumătate de oră de somn poate face minuni și îți va fi de ajuns ca să îți limpezești gândurile. Pentru a dormi bine nu trebuie să fie nicio sursă de lumină în dormitorul tău. Întoarce ceasul deşteptător înspre perete, astfel încât să nu vezi lumina degajată de el.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: