Tort muzical la Revelionul Artiştilor. Ce spun Carmen Şerban şi Jeni Nicolau!

Singura noapte din an care strânge la Târgu Jiu sute de lăutari și cântăreți de muzică de petrecere a fost una de pomină. Revelionul Artiștilor a devenit deja o tradiție, petrecerea de la restaurantul principal de pe Insuliță fiind descoperită de la o ediție la alta de artiști cunoscuți în toate comunitățile de români de pe planetă, nu doar în țară. Cei care sunt sufletul petrecerilor pentru restul lumii au avut acum posibilitatea să se distreze și ei pe cinste, distracția fiindu-le umbrită doar de trecerea în neființă a maestrului Nicu Crețu, dirijor la Ansamblul Maria Tănase, pentru care toată lumea a ținut un moment de reculegere înainte de a începe cheful propriu-zis.

Niculina Stoican a fost cea care, din rolul de gazdă, le-a cerut colegilor să păstreze momentul de reculegere, după acesta începând petrecerea propriu-zisă. Horele și sârbele s-au ținut lanț până în zori. Ca să fie prezenți la Târgu Jiu, unii dintre artiști au trebuit să treacă prin troienele de zăpadă și să plece cu mult mai devreme de acasă pentru a nu avea surprize pe drum. „Noi suntem un grup care a venit tocmai de la Constanța, unde a fost viscol foarte puternic. Ne-am pus la drum cu o zi mai devreme și ne-am descurcat. Am fost și anul trecut și totul a fost minunat. Acum sperăm să ne bucurăm de o nouă petrecere reușită”, a spus constănțeanul Cristi Proca. Și Constantin Măgureanu a rămas uimit cât de mică este zăpada în Târgu Jiu în comparație cu alte zone ale țării. „La București are o jumătate de metru, acolo e zăpadă adevărată. Aici e foarte bine la cum am găsit. Sâmbătă o să urc și la Rânca împreună cu prietenii mei pentru încă o zi de distracție. Ne simțim cu toții foarte bine și ne bucurăm că ne regăsim aici după un an de muncă”, spune Măgureanu, care dă asigurări că și în 2017 nu duce lipsă de contracte.

 „Premiere”

Petrecerea de pe Insuliță a fost descoperită de abia acum de unii dintre cei mai cunoscuți artiști la nivel național, Revelionul Lăutarilor ajungând anul acesta la a opta ediție. Carmen Șerban a rămas impresionată de distracția de la Târgu Jiu și a promis că mulți ani de acum încolo își va face timp pentru a nu rata revelionul la care se poate întâlni cu colegii săi. Nu am știut până acum că vin atâția artiști pentru că aș fi venit și în alți ani. Sunt oameni din atâtea zone, oameni foarte cunoscuți, încât nu pot decât să spun că totul e minunat. De Revelion am muncit, am cântat la Verona la o sală cu vreo 800 de oameni. A fost frumos și acolo, dar și aici”, a spus artista. O premieră la petrecere a fost și Jeni Nicolau, craioveanca regretând că nu a ajuns mai devreme la Târgu Jiu. „Nu trebuia să lipsesc în anii trecuți, dar nu am știut cum este. Nu am venit niciodată la Revelionul nostru, dar acum vă pot spune că sunt foarte fericită”, a declarat aceasta, la cumpăna dintre ani și ea fiind la un spectacol în Verona, la fel ca și Carmen Șerban.

Bucuroși de impresia bună a celor veniți din diverse colțuri ale țării au fost artiștii de la Gorj, Luminița Țicleanu și frații Triton fiind prezențe constante și în anii trecuți la Revelionul respectiv. „E o organizare impecabilă. Ne simțim bine cu toții și, ca gorjeni în primul rând, suntem foarte fericiți că la noi la Târgu Jiu a luat amploare un asemenea eveniment. E ceva de excepție care nu are loc în alte locuri din țară”, a spus cântăreața.

Meritul pentru organizarea impecabilă le-a revenit soților Elisabeta și Gigi Vasile, ei fiind cei care au trebuit să refuze sute de cereri din partea altor persoane care ar fi dorit să participe la petrecere, dar pentru care nu au mai fost locuri la mese. „Artiștii au vrut să mai vină și cu prieteni de-ai lor pentru a se simți bine la masă și evident că nu au mai fost locuri suficiente pentru toată lumea. Ne pare rău, din păcate numărul locurilor este limitat. Ne cerem scuze celor care au vrut să fie alături de noi și nu au avut cum. Luasem în calcul și ne gândim pentru anul viitor să organizăm petrecerea și în celelalte corturi de pe Insuliță, dar credem că oamenii tot în cortul principal și-ar dori să fie prezenți. Trebuie să ne limităm la cele 700 de locuri, nu avem ce să facem”, au spus organizatorii, soții Vasile primind felicitări de la toți participanții pentru modul în care a decurs petrecerea.

Cheful nu s-a încheiat decât sâmbătă dimineața la răsăritul soarelui, la miezul nopții artiștii strângându-se în jurul unui tort uriaș, unde și-au urat „La mulți ani” și cât mai multe realizări în noul an în care au intrat cu multă bucurie și veselie.

Galerie foto



Vizualizări: 1,696

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: