Tot mai mulți motreni renunță la serviciile UATAA

Zeci de motreni solicită pe bandă rulantă să fie debranșați de la rețeaua de alimentare cu apă și agent termic administrată de UATAA. Oamenii își doresc să se racordeze la gaze supărați, în special, că rămân des fără apă caldă ori căldură din cauza avariilor la rețeaua publică.

Primarul din Motru, Cosmin Morega, a declarat că, în fiecare zi, vin cel puțin zece solicitări de debranșare de la rețea. „Mai avem câteva zile și nu am primit niciun răspuns și niciun sprijin pentru UATAA. Azi (n.r. marți) am semnat 12 racorduri pentru gaze. 12 apartamente doresc gaze. În fiecare zi vin solicitări de debranșare de la rețeaua de agent public, în jur de 10-12 pe zi”, a declarat primarul Morega, la Accent TV.

Iar contractele încheiate nu înseamnă decât pierderi pentru Uzina de Agent Termic, și-așa cu un picior în groapă. Societatea trebuie să iasă din insolvență în câteva zile, dar problemele cu care se confruntă rămân grave și, momentan, fără rezolvare.

Din lipsă de fonduri, societatea nu a cumpărat niciun certificat de dioxid de carbon, iar termenul de conformare este până la sfârșitul acestei luni. Primarul ia în calcul să taie bani de la salariile funcționarilor pe ultimele luni ale anului ca să poată ajuta uzina. Chiar și-așa, banii nu sunt suficienți. „Nu a achiziționat niciun certificat. Nu se dorește. Bugetul municipiului nu stă bine. Avem un deficit de 120 de miliarde dacă luăm și subvenția în calcul. Nu putem să închidem acest buget. Vom fi nevoiți să tăiem din ultimele trei, patru luni ale anului fondul de salarii tocmai pentru a continua aceste investiții și reparații”, a mai spus edilul din Motru.

UATAA Motru are nevoie de două milioane de euro doar pentru certificatele de carbon, termenul limită pentru achiziționare fiind 30 aprilie.

Vizualizări: 2,223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: