Protecția Copilului invocă amenințări teroriste și caută „profesioniști antrenați“

O instituție din subordinea Consiliului Județean Gorj organizează licitație pentru achiziționarea de servicii de pază, monitorizare și intervenție cu echipaje mobile și/sau monitorizare a sistemelor de alarmă și intervenție cu echipaje mobile.

Interesant este că în caietul de sarcini se spune că este nevoie de angajarea „unor profesioniști special antrenați și educați” pentru asigurarea securității bunurilor și persoanelor asistate din unitățile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, „în actualul climat de creștere a infracționalității și a amenințărilor teroriste”.

Serviciile de pază se vor asigura la șase centre de asistență socială din Târgu Jiu și Târgu Cărbunești.

Valoarea maximă estimată a acordului-cadru încheiat pentru perioada 1 mai 2021 – 30 aprilie 2022 este de circa 605.000 lei, fără TVA. Este vorba despre 36.268 de ore de pază + 12 luni monitorizare.

Achiziția serviciilor de pază se face prin procedură simplificată, online, prin încheierea unui contract cu un singur operator economic.

Firmele de pază au termen până pe 22 aprilie, ora 15.00, să depună ofertele de participare. Componenta financiară va conta în proporție de 90%. Restul de 10% se referă la numărul de mașini din dotare, precum și la timpul mediu de intervenție.

Anul trecut, contractul a fost câștigat de TMG Guard SRL Târgu Jiu, firmă deținută de fiii a doi foști ofițeri SRI.

Galerie foto


Vizualizări: 1,306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: