Tot mai puțini șomeri în Gorj

Rata șomajului la nivelul județului Gorj înregistrează o scădere istorică. Este vorba despre un procentaj de 2,66%. Cifra a fost prezentată de șeful Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, Romeo Chiriac.

Chiar dacă județul Gorj se află în prăpastie din punct de vedere economic, reprezentanții AJOFM se laudă cu cea mai mică rată a șomajului. Ba mai mult, aceștia spun că procentul de la Gorj este mai mic și decât cel de la nivel național.

Șeful instituției spune că acest scor se datorează faptului că au fost șomeri a căror perioadă de indemnizare a expirat, dar și pentru faptul că mulți și-au găsit loc de muncă.

”Dacă în ani trecuți vorbeam de o rată a șomajului foarte mare, în prezent putem spune că acum avem un minim istoric, o rată a șomajului de 2,66%, corespunzătoare unui număr de 3.612 șomeri. Anul trecut la sfârșitul lunii mai aveam o rată de 3,56% și 4.839 de șomeri. Este pentru prima dată, după zeci de ani când aveam o rată a șomajului mai mică decât cea de la nivel național. Acest lucru se datorează și faptului că mulți și-au găsit loc de muncă, iar alții nu mai beneficiază de șomaj, perioada de indemnizare a expirat. Au fost făcute și investiții în Gorj”, a spus directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, la Radio Omega.

Conform datelor prezentate de directorul instituției, 2.553 de gorjeni și-ar fi găsit loc de muncă de la începutul anului și până în prezent.

Vizualizări: 747

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: