Toţi directorii din CE Oltenia, reclamaţi penal pentru abuz în serviciu. FNME declanşează conflictul de muncă!

Colegiul Director al Federaţiei Naţionale Mine-Energie a dat publicităţii un comunicat de presă prin care anunţă "depunerea unei plângeri penale împotriva tuturor responsabililor din administraţie, începând cu membrii Directoratului Complexului Energetic Oltenia, şefii de unităţi miniere şi ai serviciilor de resurse umane din cadrul companiei şi subunităţilor, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanei". Sindicatul lui Marin Condescu reacţionează astfel faţă de "acţiunea abuzivă a administraţiei de a modifica unilateral salariiile începând cu data de 1 aprilie, fără ca salariaţii să fie chemaţi la negocieri individuale şi cu încălcarea gravă a Codului Muncii, respectiv a Contractului Colectiv de Muncă pe 2013-2014".

Preşedintele FNME, Marin Condescu, mai susţine în comunicatul de presă că federaţia sindicală va sprijini toţi salariaţii pentru deschiderea de conflicte individuale de muncă. Mai mult, la cererea salaraţilor, FNME va prelua toate acţiunile în justiţie iniţiate de salariaţi legate de nerespectarea CCM şi a contractului individual de muncă.

În acelaşi comunicat, FNME anunţă că 300 de salaraţi vor protesta zilnic, începând cu 20 mai la sediile CE Oltenia şi Diviziei Miniere, pe termen nedeterminat. Până atunci, în perioada 13-20 mai, au loc pichetările la sediul ANRE.

În finalul comunicatului, FNME anunţă că "va declanşa, în urma consultării cu responsabilii sindicali, membri ai Consiliului de Coordonare, conflictul colectiv la nivelul serctorului mine-energie".

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: