Toți salariații primăriei și-au luat sporuri la primul proiect cu bani europeni

Primarii aflați la primul mandat încă sunt uimiți de ceea ce descoperă în primării. Este și cazul celui din comuna gorjeană Samarinești, care a descoperit că, deși primăria a accesat un singur proiect pe fonduri europene, toți salariații au profitat să își ia un spor.

Funcționarii Primăriei Samarinești și-au luat sporuri de până la 30% atunci când instituția a reușit să acceseze bani europeni. Unii îi vor da înapoi, pentru că îndreptățiți erau doar cei care au lucrat la proiect.

”Este vorba de un singur proiect pe fonduri europene, pentru reabilitarea unui cămin cultural. Au profitat majoritatea funcționarilor din primărie de acești bani europeni aduși în localitate ca să își ia sporuri. Au ajuns să aibă salariul aproximativ la fel cu cel al viceprimarului, cu un leu în minus, că așa spune legea”, a precizat primarul din Samarinești, Iulian Giurgescu.

Noul primar susține că a rămas fără cuvinte când a citit raportul Curții de Conturi și a văzut ce sporuri s-au luat. „De exemplu, unde sunt angajați soț și soție, unul a luat 25%, în speță contracandidatul meu, și soția 30%, iar exemplele pot continua. Ce nu înțeleg eu, de ce aceste rapoarte nu ajung la instituții abilitate să facă cercetări și să ia măsuri sau măcar de ce nu se sesizează nimeni“, a mai spus Giurgescu.

Vizualizări: 3,830

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: