Camere de supraveghere, ascunse prin copaci. Ce spun localnicii!

Primarul unei comune din Gorj a luat o decizie mai puțin obișnuită văzând că nu poate face față cetățenilor care aruncă deșeuri la voia întâmplării. A montat camere ascunse în toată comuna și așa a reușit să identifice mai multe persoane care au aruncat tot felul de resturi în pădure, la marginea comunei ori pe malul apei. Camerele sunt frecvent mutate pentru a nu fi descoperite.

Exasperat că trebuie să ecologizeze prea des zonele care se umplu de gunoaie, primarul comunei gorjene Bălești a luat decizia să monteze camere ascunse în zonele vulnerabile. Acestea abia pot fi observate. „Le montăm prin copaci, după pietre, în zone unde le putem camufla. Ne ajută și culoarea lor. Nu se observă aproape deloc. Ele filmează automat în momentul în care este depistată mișcare. Este înregistrat totul. Putem verifica în timp real ce înregistrează pe telefon sau pe calculator. Ne-a ajutat foarte mult acest sistem pentru că foarte mulți oameni au fost filmați când au aruncat gunoaiele și au fost amendați. Mulți nici nu mai aruncă. Le e frică de amendă și se tem că se fac de râs dacă îi filmăm și punem imaginile pe Facebook”, a spus un polițist local din comună.

Primarul confirmă că sistemul de supraveghere a dat roade. „Am împânzit toată comuna cu astfel de camere ascunse. Să știți că au dat rezultate. În zona unde am surprins acum doi cetățeni, aruncând gunoaie pe malul râului, de patru ori am făcut curățenie într-o lună. Am montat camera, am găsit făptașii. Așteptăm să-i identificăm, de-asta am și postat imaginile pe Facebook și vor fi sancționați”, a spus primarul din Bălești, Mădălin Ungureanu.

Localnicii habar nu aveau că sunt filmați pe ascuns, dar nici nu-i deranjează. „Nu știam. Eu acum vă aud. Foarte bine face. Eu nu înțeleg cum poți să arunci gunoaie acum prin pădure, pe câmp, când vine mașina la poartă și ne ia toate gunoaiele. Și frunzele le ia”, a spus o femeie. „Cine aruncă aiurea gunoaie, trebuie amendat drastic ca să nu mai facă. Nu este normal. Să-i filmeze și să-i facă de râs, că merită”, a reacționat un alt localnic.

Vizualizări: 5,282

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: