Trăieşte din ajutorul social şi scrie romane anticriză

S-a săturat de criza economică prin care trece România şi s-a apucat de scris. Este vorba de un gorjean din Tismana, care trăieşte din ajutorul social, dar este deja la al patrulea roman anti-criză. Iosif Miclos s-a apucat de scris în 2010 şi visul lui este să strângă bani pentru a publica măcar una dintre cărţile scrise.

Prea mulţi politicieni care nu fac nimic bun şi prea multe proteste de stradă. Asta l-a inspirat pe Iosif Miclos atunci când a scris al patrulea roman anticriză. Din păcate, problemele de gramatică ale autorului sunt vizibile încă de la titlu, astfel că editorii nu s-au lăsat convinşi să citească măcar cartea. „Doă deceni de democraţie, doă deceni de sărăcie şi trei preşedinţi trei mengeri de cea mai proastă calitate” este numele cărţii lui Miclos.

Gorjeanul trăieşte doar din ajutorul social, pentru care merge în fiecare zi la muncă în folosul comunităţii. După ce termină munca, pe la orele prânzului, le citeşte vecinilor din carte.

Iosif Micloş are un singur regret, că nu va avea niciodată bani să publice cartea, despre care spune că s-ar vinde bine, dacă ar avea şi bani de publicitate. „Costă cam şase milioane să o public şi încă cel puţin 20 de milioane să o promovez. Cred că lumea ar cumpăra dacă i-aş face publicitate”, a spus Iosif Miclos, localnic Tismana.

Scriitorul amator spune că nu se va lăsa de pasiunea sa câtă vreme sărăcia îi va fi sursă de inspiraţie. Puţinii bani pe care îi câştigă îl cheltuieşte pe caiete „studenţeşti” şi pixuri, dar nu regretă, pentru că, spune el, va lăsa ceva în urmă.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: