Vicecampioană la lupte şi mamă la 17 ani

Copil şi mamă. A devenit la mamă aproape 17 ani. Este o mamă luptătoare la propriu, dar şi în viaţă. Este vorba despre Adelina Duduială, vicecampioană naţională la lupte libere. Pentru că a rămas însărcinată, Adelina nu a mai fost primită acasă de părinţii ei, însă nu a vrut nici în ruptul capului să renunţe la copil. Astfel, în urmă cu 3 luni a dat naştere unei fetiţe, Nicoleta Cristina, pe care Adelina o iubeşte ca pe ochii din cap.

Luptă cu viaţa, cu prejudecăţile şi luptă liber pentru a câştiga titlul de campioană. Astfel ar avea şansa să obţină o locuinţă unde să stea cu copila ei. Pentru că este mămică, Adelina nu poate participa la toate concursurile, însă merge la cele mai importante şi de fiecare dată urcă pe podium. Spune că munceşte foarte mult pentru a câştiga şi se concentrează greu pentru că se gândeşte mereu la copila sa pe care o lasă în grija celorlalte mămici din centru şi a personalului din instituţie. Tânăra sportiva locuieşte alături de alte mămici minore la Centrul Maternal, însă, în fiecare zi merge la şcoala pentru a-şi finaliza studiile şi în plus se antrenează pentru a-şi implini visul de a deveni campioană. Conducerea Centrului Maternal spune despre Adelina că este o mamă responsabilă care are grijă de copilul său şi în plus, înceracă să-şi finalizeze studiile. “Avem o mămică cu performanţe sportive. O mămică ce îşi face datoria faţă de propriul copil, dar şi faţă de şcoală. Ne bucură pe toţi faptul că se duce la şcoală şi să-şi continue performanţa sportivă”, a precizat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal Tg-Jiu.

E sigură că va fi campioană

Adelina locuieşte în Centrul Maternal din Târgu-Jiu încă de când a rămas gravidă. Este vicecampioană naţională, ocupând locul II la Finala Campionatului Naţional Individual Lupte Libere Cadeţi la categoria <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />70 kg şi face parte din loctul naţional al României. Ea mai are şi alte numeroase premii, la ultimele concursuri clasându-se numai pe primul loc. “E al treilea an de când sunt la lupte. În primul an nu am obţinut foarte multe premii, la toate meciurile am ieşit pe locul V, dar pe parcurs, am muncit şi am început să obţin primul loc la toate etapele, la toate meciurile amicale, peste tot. Doar la finală, anul trecut, la Mangalia am ieşit locul II, vicecampioană”, a povestit Adelina. Este optimistă şi este aproape sigură că, anul acesta va obţine titlul de campioană, deşi, pentru că a fost gravidă a avut o perioadă de pauză la antrenamente. Ea merge la competiţie, iar fetiţa sa va rămâne în grija mămicilor şi asistentelor din centru. “Sper ca anul ăsta, de fapt sper...sigur vor ieşi locul I. Cu ajutorul mămicilor şi al personalului din centrul reuşesc să merg şi la şcoală şi la antrenamente. Cu stres, că mă gândesc la ea, dar mă descurc.

ACASĂ

Adelina speră să fie primită cu fetiţa acasă la părinţii săi, însă este optimistă şi spune că va lupta pentru a găsi o soluţie să plece din centru. “Aş putea să plec din centru dacă m-ar primi părinţii acasă. Altă soluţie este să lupt. Promisiuni aş avea mai multe, dar trebuie să obţin locul I. Numai aşa aş avea multe şanse să plec de aici din centru. Dar, cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu voinţa mea, bineînţeles,  o să găsesc o soluţie”, a spus optimistă Adelina Duduială.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: