Trăieşte într-o rulotă după ce pământul i-a înghiţit casa

O femeie în vârstă de 69 de ani din Bumbești Pițic locuiește de câteva luni într-o rulotă, asta după ce casa sa a fost zdrobită de un mal de pământ. Viorica Pistol este unul dintre proprietarii din satul Cârligei, afectați de alunecările de teren care s-au produs în februarie 2015 și martie 2016 și care încă mai așteaptă sprijin de la autorități pentru a-și construi noi locuințe. Bătrâna s-a săturat să tot stea pe la rude și, cu banii pe care i-a agonisit, și-a cumpărat o rulotă pe care o ține în grădină și care, de ceva vreme, i-a devenit și casă și masă.

Viorica Pistol a fost poate cea mai afectată de alunecările de teren care s-au produs în ultimii doi ani în satul Cârligei, zona Cânepești. Casa femeii a fost zdrobită de malul de pământ care s-a prăbușit în urma unor ploi abundente, iar alte câteva imobile au fost afectate, fiind și acum în pericol. Oamenii au fost evacuați de autorități din locuințe, unii trăiesc pe la rude, iar alții ignoră pur și simplu ordinul, nedorind să-și părăsească gospodăriile.
Viorica Pistol a locuit și ea până acum câteva luni la rude, însă s-a săturat să stea departe de gospodăria sa. Și-a cumpărat o rulotă și acolo doarme și de gospodărește. Femeia este nevoită să escaladeze dealul prăbușit de fiecare dată când merge în sat. "Aici îmi țin hainele, mai am și în șopru duse, aici am toate cele necesare. Locuiesc singură în rulotă. Mai duc și lipsă, ce să fac? Am stat la fratele meu iarna aceasta și cealaltă, dar nu mă simt eu ca la mine acasă. Am vrut să stau aici, aproape de vecini. Rămân în rulotă cât voi mai trăi", a spus Viorica Pistol.
Din vechea casă a mai rămas doar o anexă gospodărească, și aceea parțial suspendată în aer, acolo unde Viorica Pistol își mai ține o parte din agoniseala de o viață, ce a mai putut recupera dintre ruinele casei care s-a prăpădit. De altfel, Viorica Pistol este singurul proprietar afectat de alunecări care a avut poliță de asigurare obligatorie a locuinței. Femeia ar urma să primească 23.000 lei, conform evaluării firmei asiguratoare.

Povestea, la Reflector
Afectată de alunecările de teren este și o vilă recent construită, care se află chiar pe buza prăpastiei și care poate să cadă în orice moment. Proprietarul, Ion Urdea, a muncit mai bine de 10 ani în străinătate pentru a-și crea cele mai bune condiții la Cârligei, casa având inclusiv încălzire în pardoseală. Pentru că nu avea asigurare, nefiind finalizată construcția, bărbatul riscă să piardă totul. "De fiecare dată când plouă vin aici și mă uit din stradă să văd dacă mai este casa în picioare", a spus Ion Udrea.
Autoritățile județene au promis de fiecare dată că îi vor sprijini să-și reconstruiască casele într-o zonă sigură, însă oamenii au rămas doar cu promisiunile. Mai multe informații legate de situația sinistraților de la Bumbești Pițic, dar și ce planuri au autoritățile în ceea ce îi privește, puteți afla în cadrul emisiunii Reflector ce va fi difuzată marți, 28 iunie, pe Accent Tv, de la orele 18.30.

Galerie foto



Vizualizări: 1,376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: